Doi bărbaţi, bătuţi şi împuşcaţi într-un atac armat în Galaţi - VIDEO

Doi bărbaţi, tată şi fiu, care schimbau o roată la maşină, în apropierea unui bloc din municipiul Galaţi, au fost bătuţi şi împuşcaţi, sâmbătă după-amiază, de un grup de aproximativ şase-şapte persoane. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17.30 în apropierea unui bloc din cartierul Micro 18.

140 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi, bătuţi şi împuşcaţi într-un atac armat în Galaţi - VIDEO

Doi bărbaţi, bătuţi şi împuşcaţi într-un atac armat în Galaţi - VIDEO

Potrivit martorilor, atacatorii au coborât dintr-o maşină înarmaţi cu arme, cuţite şi topoare şi i-au atacat pe cei doi bărbaţi, tată şi fiu.

După aproximativ 15 - 20 de secunde, agresorii s-au urcat în maşini şi au dispărut, lăsându-i pe cei doi într-o baltă de sânge.

Imediat, o vecină le-a acordat primul ajutor, iar în scurt timp au fost anunţate prin Serviciul 112 Poliţia şi Ambulanţa.

Tatăl şi fiul său au fost preluaţi cu ambulanţele şi duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Cristina Tatulici, la faţa locului au fost găsite şase tuburi de cartuş provenind de la pistol cu gaze sau cu bile de cauciuc.

Potrivit acesteia, cei doi bărbaţi - tată şi fiu - au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Victimele se numesc Streşină Cătălin şi Traian.

IPJ Galaţi: Victimele atacului au fost confundate

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici, cele două victime au fost confuntate de către un grup de tineri violenţi, din care fac parte şi minori, până la ora actuală trei dintre presupuşii agresori fiind identificaţi de poliţişti.

"În noaptea de 24 aprilie, D. Cristian, de 19 ani, din Galaţi, a fost sunat de o prietenă a sa, în vârstă de 13 ani, care i-a spus că i-a fost furat laptop-ul. Acesta s-a deplasat la domiciliul fetei, unde a găsit un grup de şase băieţi, toţi minori, care se jucau la un calculator. Unul dintre minori, I. Alex Robert, de 17 ani, s-a arătat deranjat de faptul că D. Cristian i-a întrebat dacă ştiu ceva de laptop şi l-a ameninţat că o sa-l contacteze pe «Miţă», un individ din cartier, şi o să-l «aranjeze» ei. A doua zi, în jurul orei 17:00, R. Mihăiţă, de 19 ani, zis «Miţă», împreună cu I. Alex Robert, de 17 ani, şi P. Marcel, de 21 ani, toţi din Galaţi, alături de alte trei-patru persoane, s-au înarmat cu bâte, cuţite şi un pistol cu gaze şi l-au urmărit mai multă vreme pe D. Cristian, care pentru a se apăra, a intrat in scara blocului în care locuieşte", a declarat Cristina Tatulici.

"Acolo se aflau şi cele două victime care se adăposteau de ploaie şi care, până la acel moment, îşi reparaseră autoturismul ce fusese parcat în faţa blocului. Crezând că cei doi sunt cunoscuţi ai lui D. Cristian, cei care făceau parte din grupul de tineri i-au lovit cu bâtele şi cuţitele şi au folosit pistolul cu gaze", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit acesteia, la ora actuală, continuă audierile şi cercetările pentru identificarea tuturor celor care au făcut parte din grupul agresiv.

După ce vor fi identificaţi, ei vor fi cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi vătămare corporală gravă.

Unul dintre bărbaţii atacaţi, dus în sala de operaţie

Dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti din Galaţi, a declarat că acesta a fost adus in stare deosebit de gravă, cu pierdere masivă de sânge, cu o plagă înjunghiată, în zona din spatele articulaţiei genunchiului.

"Tatăl, în vârstă de 47 de ani, a fost adus în şoc hemoragic, o situaţie care îi punea viaţa în pericol. Prezenta o plagă în zona posterioară a genunchiului, cel mai probabil cauzată de o armă albă. A fost operat deja. Fiul prezenta un traumatism cranio-cerebral ce nu necesita operaţie, e ţinut deocamdată sub observaţie", a precizat Bacalbaşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici