Doi bărbaţi daţi dispăruţi după ce s-au răsturnat cu barca pe Braţul Borcea sunt căutaţi de pompieri. Ei sunt suspectaţi că furau fier

Doi bărbaţi daţi dispăruţi după ce s-au răsturnat cu barca pe Braţul Borcea, în zona localităţii Borduşani, sunt căutaţi de pompierii militari ialomiţeni, cea de-a treia persoană aflată în ambarcaţiune în momentul producerii incidentului reuşind să înoate până la mal şi să sune la Servicul 112.

245 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi daţi dispăruţi după ce s-au răsturnat cu barca pe Braţul Borcea sunt căutaţi de pompieri. Ei sunt suspectaţi că furau fier

Doi bărbaţi daţi dispăruţi după ce s-au răsturnat cu barca pe Braţul Borcea sunt căutaţi de pompieri. Ei sunt suspectaţi că furau fier (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax foto)

Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi că furau fier vechi de pe una dintre barjele ancorate la kilometrul fluvial 19, informează marţi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

În barcă se aflau trei bărbaţi, unul dintre aceştia reuşind să se salveze şi să anunţe incidentul la numărul unic de urgenţă 112, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Apelul bărbatului a venit la o oră după ce poliţiştii de frontieră au depistat alte trei persoane care transportau cu un autoturism o tonă de fier vechi, acestea fiind duse la audieri.

Luni, în jurul orei 16.00, tot prin numărul de urgenţă 112, căpitanul împingătorului Phoenix, ancorat la kilometrul fluvial 19, a anunţat Poliţia de Frontieră că mai multe persoane fură fier vechi de pe una dintre cele patru barje ale împingătorului Mercur, ancorate în zonă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, incidentul a avut loc luni seară, iar la faţa locului au venit imediat poliţiştii de frontieră şi pompierii militari.

"Era o barcă cu trei bărbaţi care s-a răsturnat, la faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD de la Feteşti şi un echipaj de salvare. Băiatul care s-a salvat din barcă nu a necesitat investigaţii medicale şi a refuzat internarea în spital, iar astăzi (n.r. - marţi) am început căutările în zonă, şi de pe mal şi de pe apă, cu ajutorul unei bărci, sunt nouă subofiţeri şi un ofiţer de la ISU, iar căutările continuă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, locotenent George Damian.

Potrivit relatărilor persoanei care a reuşit să se salveze, barca s-ar fi răsturnat în momentul în care prin apropiere a trecut o şalupă a Poliţiei de Frontieră, iar ceilalţi doi bărbaţi ar fi dispărut în apă, unul ştiind să înoate, celălalt nu, dar nimeni nu poate preciza dacă aceştia s-au salvat sau nu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici