Doi dintre răniţii în accidentul de la Scânteia, în continuare în stare critică

Doi dintre răniţii în accidentul de vineri din localitatea ieşeană Scânteia, soldat cu 13 morţi, sunt în continuare în stare critică la Spitalul de Urgenţă din Iaşi, iar starea celui de-al treilea pacient, care a fost transferat la Spitalul de Neurochirugie, este uşor ameliorată.

358 afișări
Imaginea articolului Doi dintre răniţii în accidentul de la Scânteia, în continuare în stare critică

Doi dintre răniţii în accidentul de la Scânteia, în continuare în stare critică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că şoferul, în vârstă de 26 de ani, care a suferit multiple leziuni intraabdominale, a fost operat şi este în continuare internat la terapie intensivă, fiind ventilat mecanic şi tot în stare critică.

Potrivit sursei citate, bărbatul în vârstă de 34 de ani, adus la Spitalul de Urgenţe din Iaşi de la Spitalul "Sfântu Spiridon", a fost supus unei intervenţii chirurgicale vineri noapte, iar în prezent se află la terapie intensivă, în stare critică, fiind ventilat mecanic.

Bărbatul avea o fractură deschisă la gambă, "intens contaminată" şi risca să îşi piardă piciorul drept. De asemenea, victima avea multiple leziuni la mâna stângă, mai multe degete fiindu-i retezate în urma accidentului.

"Cel de-al treilea pacient a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi, din câte am înţeles, starea lui este un pic ameliorată. Urmează ca apoi să fie adus din nou la noi pentru a-i fi rezolvate leziunile ortopedice. Oricum, în cazul celor trei pacienţi prognosticul rămâne în continuare rezervat întrucât asemenea cazuri pot avea o evoluţie imprevizibilă", a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Virginia Pralea, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că în microbuzul care a fost lovit de un tren la Scânteia au fost găsite mai multe documente de identitate decât numărul persoanelor aflate în maşină, lucru ce face mai dificilă identificarea cadavrelor şi a răniţilor, în condiţiile în care aceştia din urmă sunt în stare foarte gravă şi în incapacitate de a da detalii anchetatorilor.

Potrivit sursei citate, şoferul microbuzului implicat în accident a fost sancţionat de şapte ori într-un an de către poliţiştii rutieri pentru depăşirea vitezei legale, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii maşinii şi pentru staţionare şi oprire neregulamentară.

Microbuzul implicat în accident, în care se aflau 16 persoane, a fost lovit de un tren la o trecere de cale ferată în apropierea localităţii ieşene Scânteia.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Iaşi, accidentul s-ar fi produs din cauza şoferului microbuzului, care nu a respectat semnalele luminoase şi indicatoarele de la trecerea de cale ferată. Microbuzul a fost lovit în plin şi a rămas lipit de locomotivă, fiind târât pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

O parte dintre călători au fost aruncaţi pe geam şi au murit pe loc, în urma impactului, iar alţii au rămas încarceraţi.

În urma accidentului, 13 persoane au murit, iar alte trei, între care şi şoferul în vârstă de 26 de ani, au fost rănite foarte grav. În microbuz se aflau şi doi copii, un băiat de aproape zece ani şi o fată de 13 ani, care au murit.

Trenul implicat în accident era un accelerat care circula pe ruta Braşov-Iaşi, în urma impactului cu microbuzul neînregistrându-se victime în rândul celor 15 călători din tren. Trenul aparţine companiei Regiotrans din Braşov.

Potrivit directorului ARR Iaşi, Cristian Foia, microbuzul aparţinea societăţii Valcris Trans Iaşi, societate care nu are atribuite trasee în zona respectivă, ci asigura curse către Paşcani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici