Doi elevi din Vaslui, diagnosticaţi cu gripă porcină

Două noi cazuri de gripă cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, sâmbătă, în judeţul Vaslui, de către Institutul Cantacuzino din Capitală, fiind vorba despre doi elevi în vârstă de 13, respectiv 16 ani.

20 afișări
Imaginea articolului Doi elevi din Vaslui, diagnosticaţi cu gripă porcină

Doi elevi din Vaslui, diagnosticaţi cu gripă porcină (Imagine din arhivă; Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, cei doi elevi care au contractat virusul A/H1N1 provin de la unităţi diferite de învăţământ, unul fiind de la Şcoala Generală nr. 9 din Bârlad, iar celălalt de la Grupul Şcolar Agricol Puieşti.

În ambele cazuri, medicii au dispus internarea bolnavilor la Spitalul de Urgenţă din Bârlad.

De asemenea, pentru prevenirea apariţiei de noi cazuri, DSP a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână la clasa a VII-a C de la Şcoala Generală nr. 9 Bârlad şi la clasa a X-a A de la Grupul Şcolar Agricol Puieşti, unde învaţă cei doi elevi.

"Se vor lua toate măsurile pentru dezinfecţia sălilor de clasă, a culoarelor şi a grupurilor sanitare de la cele două şcoli. În plus, la Puieşti, se va face şi dezinfecţia spaţiilor de cazare şi a blocului alimentar", a declarat, sâmbătă, Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Până în prezent, în judeţul Vaslui au fost confirmate 35 de cazuri de gripă cu virusul A/H1N1, majoritatea bolnavilor fiind elevi şi studenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici