Doi români care plecau din ţară cu 20.300 de dolari peste limita legală, prinşi pe Otopeni

Doi români care plecau din ţară, pe ruta Bucureşti - Qatar - China, cu 20.300 de dolari nedeclaraţi, în plus faţă de limita legală de 10.000 de euro, au fost amendaţi de vameşii Aeroportului Otopeni, care le-au şi confiscat banii pe care voiau să-i scoată ilegal din România.

110 afișări
Imaginea articolului Doi români care plecau din ţară cu 20.300 de dolari peste limita legală, prinşi pe Otopeni

Doi români care plecau din ţară cu 20.300 de dolari peste limita legală, prinşi pe Otopeni (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Potrivit Direcţiei Generala a Vămilor, cei doi, în vârstă de 41, respectiv 50 de ani, au fost prinşi de vameşi, marţi, la controlul pe fluxul Plecări internaţionale, după ce s-au încadrat pe culoarul verde (nimic de declarat).

Conform prevederilor legale în vigoare, a fost lăsată asupra fiecăruia dintre pasageri suma echivalentă a 10.000 euro, autoritatea vamală luând măsura confiscării sumei de 20.300 de dolari şi sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, a lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici