Dolj: Dinescu, dat în judecată pentru butoaiele de vin de la Galicea Mare

Avocatul moştenitorilor care au revendicat conacul-cramă de la Galicea Mare (Dolj), Mihai Negoiţă, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că-l va da în judecată pe Mircea Dinescu pentru a recupera butoaiele de vin ale cramei cu care ar fi plecat poetul.

20 afișări
Imaginea articolului Dolj: Dinescu, dat în judecată pentru butoaiele de vin de la Galicea Mare

Dolj: Dinescu, dat în judecată pentru butoaiele de vin de la Galicea Mare

Poetul Mircea Dinescu este acuzat de moştenitorii boierului Petre Durlănescu că le-ar fi luat "în jur de 40-50 de butoaie" de la conacul-cramă din localitatea doljeană Galicea Mare pe care îl închiriase. În acele butoaie, făcute din lemn lăcuit, cu cercuri din metal scump, vechi de zeci de ani, poetul Mircea Dinescu păstra vinul din ultima sa colecţie.

"Noi am fost îngăduitori cu el şi i-am mai dat răgaz câteva zile să elibereze crama, dar domnul Dinescu a sărit calul. Săptămâna trecută, a venit cu muncitorii au golit vinul şi au scos afară toate butoaiele din cramă, printre care şi vreo 40-50 ale noastre. Noi avem proces verbal cu tot ce am deţinut aici", a declarat avocatul Mihai Negoiţă.

El a spus că pentru recuperarea butoaielor îl va acţiona în judecată pe poetul Mircea Dinescu.

"Vă daţi seama ce înseamnă o cramă fără butoaie. Îl vom acţiona pe domnul Dinescu în judecată pentru a recupera acele butoaie. Mâine (miercuri – n. r.), voi veni cu un specialist pentru a ne spune care este valoarea butoaielor", a spus Negoiţă.

Avocatul moştenitorilor boierului Petre Durlănescu mai spune că i-a solicitat lui Mircea Dinescu returnarea butoaielor.

"Mi-a spus că el când a luat crama, multe dintre butoaie le-a înlocuit. Că un butoi nu poţi să-l foloseşti mai mult de 50 de ani, dar nu e adevărat. M-am interesat şi se poate folosi chiar şi 100 de ani. Domnul Dinescu ne-a spus că au putem dovedi că sunt ale noastre", a mai spus Negoiţă.

Moştenitorii boierului Petre Durlănescu au câştigat în instanţă retrocedarea conacului-cramă de la Galicea Mare, închiriat de Mircea Dinescu, sentinţa definitivă fiind dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici