Dominic Fritz, primarul Timişoarei, vrea să mute arborii de pe un bulevard în alte părţi ale oraşului

  • Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, vrea să mute mai mulţi arbori de pe Calea Bogdăneştilor în diferite zone ale oraşului.
  • Decizia a fost luată înainte de startul lucrărilor de modernizare a străzii.
857 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz, primarul Timişoarei, vrea să mute arborii de pe un bulevard în alte părţi ale oraşului

Dominic Fritz

Lucrarea de pe Calea Bogdăneştilor presupune reabilitarea trotuarelor, construirea de piste de biciclişti, lărgirea drumului şi modernizarea liniei de tramvai. În jurul căii de rulare a tramvaiului vor fi plantaţi pomi, iar copacii existenţi vor fi mutaţi în alte zone ale oraşului.

„Pe colegii din primărie i-am rugat să găsim o modalitate pentru a salva cei câţiva arbori valoroşi de pe această stradă şi să îi replanteze în alte zone din oraş. La final, vom planta oricum câteva sute de arbori ce vor încadra noile linii de tramvai, care şi ele vor fi înierbate. În total, pe Bogdăneştilor vom avea aproape 10.000 de mp de spaţii verzi noi”, a anunţat Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul mai susţine că lucrarea trebuie să fie gata în vara anului 2023, însă şantierul ar putea fi închis până la finalul anului 2022. Împreună cu modernizarea străzii Grigore Alexandrescu, lucrarea reprezintă cel mai ambiţios proiect de infrastructură din ultimii zeci de ani, în Timişoara, precizează Dominic Fritz.

„Calea Bogdăneştilor, împreună cu strada Grigore Alexandrescu - pe care se desfăşoară deja lucrări şi pentru care am primit 6 milioane de lei din fondul de rezervă al premierului -, cu pasajul Solventul - aflat în proiectare - şi podul Solventul - a cărui proiectare o scoatem la licitaţie - vor întregi Inelul IV de circulaţie în zona de vest a Timişoarei”, a explicat primarul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici