DOSAR PENAL deschis de Poliţie după ce mai mulţi câini au fost ucişi la marginea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti | FOTO, VIDEO

IPJ Giurgiu a demarat o anchetă după ce mai mulţi câini au fost găsiţi împuşcaţi pe marginea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, la km 36, dosarul penal fiind deschis după ce pe reţelele de socializare au fost făcute publice mai multe imagini cu animalele moarte.

1559 afișări
Imaginea articolului DOSAR PENAL deschis de Poliţie după ce mai mulţi câini au fost ucişi la marginea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti | FOTO, VIDEO

DOSAR PENAL deschis de Poliţie după ce mai mulţi câini au fost ucişi la marginea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti (Imagine: Facebook Suzana Greta Popa)

"Este un dosar penal, este o anchetă în curs, sub supravegherea procurorilor. Sunt cercetate două infracţiuni: uz de armă fără drept şi ucidere fără drept a animalelor cu intenţie. Urmează să fie audieri, dosarul a fost deschis iniţial in rem. Nu vă pot spune ce activităţi au desfăşurat. Pe câine ştiu ca l-au ridicat în vederea efectuării necropsiei şi în vederea stabilirii decesului. Noi ne-am sesizat cu privire la cele două fapte, acum trebuie sa le probăm. Pedeapsa o poate dispune doar instanţa, dar ar fi de la 1 la 5 ani", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Cercetarea penală deschisă de poliţişti vine după ce, pe reţelele de socializare, au apărut mai multe fotografii şi filmuleţe cu patrupedele împuşcate, dar şi cu oase de animale. Femeia care a postat imaginile pe Facebook susţine că cel responsabil de aceste fapte ar fi un angajat al Ocolului Silvic Malu Spart Giurgiu.

"Un psihopat, paznic de vânătoare la Ocolul Silvic Malu Spart Giurgiu, pe nume Ion Antonescu, utilizează puşca de vânătoare, omorând zeci de câini, la marginea autostrazii A, la ieşirea din benzinăria Petrom, km 36. Deşi s-a depus plângere penală pentru că a tras asupra unei femei la marginea unui drum puternic tranzitat şi i-a ucis câinii de acum o lună, criminalul (paznic de vânătoare la ocolul silvic Malu Spart Giurgiu) are încă arma la el. Ieri, pe 1.01.2018, a ucis din nou o căţea blândă pe care a împuşcat-o băgându-i ţeava puştii în gură. Căţeaua care acum este doar un cadavru a fost o frumuseţe şi o blândeţe de câine. Mama ei a fost împuşcată pe 29.11.2017 de acelaşi vânător alături de unul dintre puiuţii pe care ii alăpta. A supravieţuit şi a fost găsită două săptămâni mai târziu, paralizată din cauza alicelor care au pătruns în coloana vertebrală. Aşteptăm ancheta Poliţiei", a scris Suzana Greta Popa pe Facebook.

CLIK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA ÎNREGISTRAREA VIDEO

"A fost o acţiune de combatere a răpitorilor. Câini hoinari. Asta înseamnă că nu are stăpân şi este sălbăticit. Acolo nu s-a împuşcat abuziv", a declarat, la Digi24, Ionel Predan, şeful Ocolului Silvic Bolintin, şeful bărbatului acuzat că ar fi ucis câinii.

Imaginile au generat un val de reacţii pe reţele de socializare, zeci de persoane arătându-şi dispreţul faţă de făptaş şi îngrijorarea cu privire la posibilitatea de repetare a acestor situaţii.

"Ucigaşul nu trebuie să rămână nepedepsit, eu de fiecare dată când am avut drum Piteşti-Bucureşti am hrănit căţeii de acolo. Revoltător ce se întâmplă", a scris o femeie.

CLIK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA ÎNREGISTRAREA VIDEO

"Puterea şi tupeul acestor monştri vine din frica pe care o generează în oameni. (..) Depinde de noi cum vrem să trăim, înghiţind toate mizeriile unor astfel de dezaxaţi şi nemernici, văzând astăzi cum ucid câini, mâine cum ucid oameni, cum fură, cum petrec şi se destrăbălează sub protecţia partidului de la centru sau asumându-ne adevarul şi luptând pentru dreptate şi omenie", a mai adăugat femeia care a făcut publice fotografiile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici