DOSARUL grupării specializate în infracţiuni cu violenţă condusă de Sorin Udrea: Alte patru persoane au fost arestate

Patru persoane care ar avea legături cu gruparea specializată în infracţiuni cu violenţă condusă de Sorin Udrea, arestat în urmă cu o săptămână, au fost reţinute, miercuri după-amiază, în urma percheziţiilor care au avut loc în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

903 afișări
Imaginea articolului DOSARUL grupării specializate în infracţiuni cu violenţă condusă de Sorin Udrea: Alte patru persoane au fost arestate

Dosarul grupării specializate în infracţiuni cu violenţă condusă de Sorin Udrea: Alte patru persoane au fost arestate (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că 12 persoane au fost ridicate în urma percheziţiilor care au avut loc, miercuri dimineaţă, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

El a afirmat că, în urma audierilor, patru dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore.

"O persoană a fost reţinută pentru contrabandă cu ţigări, iar celelalte trei pentru operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise şi efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii, într-un dosar de braconaj în care este cercetat şi Sorin Udrea", a declarat Mircea Andreş.

Opt percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, fiind vizate mai multe persoane care ar avea legături cu gruparea specializată în infracţiuni cu violenţă condusă de Sorin Udrea, arestat în urmă cu o săptămână.

Potrivit unor surse din Poliţie, în judeţul Caraş-Severin au avut loc şapte percheziţii, iar în Timiş una, la locuinţele unor persoane cercetate într-un dosar de braconaj şi într-un alt dosar privind jefuirea unui contrabandist de ţigări.

Conform surselor citate, în acest caz au fost emise 12 mandate de aducere la audieri.

Pe de altă parte, poliţiştii au făcut apel, printr-un comunicat de presă, către toţi cei care au suferit vătămări în urma acţiunilor grupării lui Udrea să se prezinte la sediul Poliţiei sau la DIICOT pentru a depune plângere.

"Din informaţiile pe care poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale le deţin, ar exista mai multe persoane care ar fi fost tâlhărite de către membrii grupării infracţionale destructurate în cursul săptămânii trecute, al cărei lider este U.S. Astfel, solicităm tuturor acestor persoane să se prezinte la sediul Poliţiei Timiş sau la DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara, pentru a oferi informaţii cu privire la împrejurările în care au suferit vătămări. Orice altă persoană care a avut de suferit în urma activităţilor infracţionale efectuate de această grupare este aşteptată la sediul aceloraşi instituţii pentru a depune plângere", se arată într-un comunicat transmis, miercuri dimineaţă, de Poliţia Judeţeană Timiş.

Unsprezece membri ai unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă din Timişoara, condusă de Sorin Udrea, au fost reţinuţi, în urmă cu o săptămână, în urma unor descinderi, cinci dintre membrii reţelei, între care şi Udrea, fiind ridicaţi de către anchetatori de pe stadionul de fotbal de la Chişoda, în timpul unui meci.

Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a şapte dintre membrii grupării, iar ulterior au fost arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Timiş Sorin Udrea şi alte trei persoane - Viorel Cosma, Stelian Mocanu şi Caius Gazibara. În cazul altor doi membri ai reţelei, Darius Gazibara şi Ciprian Gavrilă, magistraţii au dispus cercetarea în libertate.

Sorin Udrea, lider al lumii interlope din Timişoara, a fost implicat, în ultimii ani, în mai multe infracţiuni cu violenţă.

Astfel, Sorin Udrea este cercetat într-un caz de tentativă de omor, după ce în urmă cu două săptămâni a fost implicat într-un scandal cu săbii izbucnit într-un bar din centrul municipiului Timişoara. În urma conflictului din bar, un bărbat a ajuns la spital cu o sabie înfiptă în umăr. Conflictul izbucnit în bar a continuat şi la Spitalul Judeţean, unde au ajuns atât Udrea, cât şi alţi membri ai grupării, precum şi victima, având loc o nouă încăierare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici