Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Hunedoara

Alte două cazuri de infectare cu virusul AH1N1 au fost confirmate, duminică, în judeţul Hunedoara, la un bărbat în vârstă de 34 de ani, care s-a întors din Germania, şi la o femeie de 48 de ani, numărul îmbolnăvirilor cu gripă nouă ajungând la opt în acest judeţ.

81 afișări
Imaginea articolului Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Hunedoara

Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Hunedoara (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului adjunct coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău, cele două persoane confirmate cu gripă AH1N1 sunt din Deva şi Hunedoara.

"Un bărbat de 34 de ani din Hunedoara, care s-a întors din Germania a fost diagnosticat cu gripă AH1N1, în urma efectuării analizelor recoltate de un medic de familie santinelă din Hunedoara. Şi o femeie de 48 de ani din Deva a fost diagnosticată, însă ea nu ştie cum a contractat virusul. Cei doi au fost izolaţi la domiciliu, iar cei din familie se vor prezenta, luni, la medicii de familie pentru consult, deşi nu prezintă simptome", a spus Birău.

Potrivit acesteia, starea celor doi este stabilă.

Totodată, orele de curs sunt în continuare suspendate pentru două clase de elevi de la un grup şcolar din Deva, după ce un elev a fost diagnosticat, joi, cu gripă nouă.

În judeţul Hunedoara au fost confirmate, până în prezent, opt cazuri de gripă nouă, cinci dintre pacienţi fiind vindecaţi şi ieşind din perioada de carantină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici