Douăsprezece din cele 15 persoane reţinute pentru înşelăciuni imobiliare au fost arestate preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 12 persoane reţinute pentru înşelăciuni imobiliare, alte trei primind interdicţie de a părăsi Bucureştiul pe perioada cercetărilor.

184 afișări
Imaginea articolului Douăsprezece din cele 15 persoane reţinute pentru înşelăciuni imobiliare au fost arestate preventiv

Douăsprezece din cele 15 persoane reţinute pentru înşelăciuni imobiliare au fost arestate preventiv (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Procurorii DIICOT - Structura Bucureşti - au cerut instanţei Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile în cazul lui Marin Dârjan, considerat liderul reţelei infracţionale, Constantin Dârjan, zis Costel a lui Boja, Andrei Dârjan, Cristian Victor Stan, zis Liviu, Magdalena Bincaru, Mihai Drăghici, Stela Neagu, Ion Cervaniuc, Tudora Drăghici, zisă Dorina, Andreea Mădălina Şerban, Valentina Evani, Ioana Florea, Nicolae Eugen Dănilă, zis Nea Grigore, Adriana Elvira Ştefănescu şi Viorel Ion Dumitru, acuzaţi că ar fi înşelat mai multe persoane cu terenuri şi locuinţe.

Instanţa a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă doar pentru 12 din cele 15 persoane, stabilind ca Ioana Florea, Andreea Mădălina Şerban şi Adriana Elvira Ştefănescu să fie cercetate în libertate, în cazul lor fiind luată măsura interdicţiei de a părăsi Bucureştiul pentru 29 de zile.

Decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

Procurorii au reţinut, joi noapte, 15 din cele 25 de persoane învinuite de înşelăciuni imobiliare, în cazul altor membri ai grupării infracţionale dispunând măsura interdicţiei de a părăsi Capitala pe perioada cercetărilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Printre persoane pentru care procurorii au luat măsura interdicţiei de a părăsi Capitala se află trei avocaţi şi directorul de la o unitate bancară.

Aceştia, printre care şi avocaţii Sever Teodorescu şi Alecu Sichitiu, au plecat, joi seară, de la sediul DIICOT-Bucureşti, după ce au fost audiaţi mai multe ore.

Anchetatorii au făcut, joi, 47 de percheziţii domiciliare în Bucureşti pentru prinderea membrilor unei grupări de înşelăciuni imobiliare, în urma cărora au dus la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, pentru audieri, 45 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici