Video Drama mamelor care NU îşi pot ţine în braţe bebeluşii

  • Cea mai mare suferinţă o trăiesc femeile care abia şi-au adus pe lume copiii. Multe dintre ele nu şi-au ţinut copii în braţe
  • Doar cadrele medicale reuşesc să mai aline durerea şi neliniştea acestor mame despărţite de copii lor. Mamele şi copiii lor sunt testaţi periodic în speranţa că rezultatele vor ieşii într-un final negative
  • De la începutul pandemiei şi până în prezent la maternitatea Bega din Timişoara, au ajuns 19 femei şi trei nou născuţi
1278 afișări

Maternitatea Bega din Timişoara este în aceste zile scena pe care se consumă dramele mamelor şi bebeluşilor infectaţi cu coronavirus. Cea mai mare suferinţă o trăiesc femeile care abia şi-au adus pe lume copiii şi au fost nevoite să se despartă de ei.

Prof.dr. Marius Craina, manager Maternitate Bega: Este vorba de mame. Multe dintre ele nu şi-au ţinut copii în braţe. Au apucat doar în momentul naşterii să-i vadă câteva secunde, după care, ca un cuţit, ca un topor a venit informaţia, doamnă sunteţi pozitivă. Ce a putut să fie în sufletul mamelor, în momentul în care, se ştiau: ele pozitive, departe de copil, fără să poată să-i strângă în braţe, fără să-i alăpteze, fără să poată pune mâna pe ei şi să afle că şi copilul, nou născutul este pozitiv? 

„Mi-e dor, e greu să fi departe de copil. Să stai în spital bolnav, nu-i uşor. Am făcut testele şi mi-au ieşit tot pozitive.  De fiecare dată”, spune o mamă.

Reporter: Aţi apucat să îl ţineţi în braţe?

Mama: Da două zile şi atât.

„Sentimetele pe care le-am simţit, nu le pot descrie, sunt foarte greu de descris. Aştept cu nerăbdare să ne facem bine şi să plecăm, este foarte greu când îl văd pe cameră şi nu-l pot ţine în braţe, nu-l pot avea lângă mine, mi-e foarte greu, dar ştiu că este pe mâni bune. Cum mi s-a făcut inima în momentul acela când am aflat că suntem pozitivi, dar în acelaşi timp, faptul că nu avem simtome şi nu depindem de aparate este un lucru foarte bun şi o uşurare. Pentru el m-am speriat, nu pentru mine. Dar în acelaşi timp ştiu că trebuie să fiu lângă copilul meu. Asta este tot ce contează”, spune o altă mămică.

Doar cadrele medicale reuşesc să mai aline durerea şi neliniştea acestor mame despărţite de copii lor. Medicii intră în salonul nou născuţilor, le sună pe mame cu un apel video şi le arată bebeluşii.

Daniela Iacob, neonatolog: Am încercat să ţinem legătura cu mamele şi să le arătăm copiii pe whatsApp, să le povestim în fiecare zi depre starea copiilor lor. Deci o aşa încărcătură psihologică, ca în această perioadă, noi ca neumatologi legat de copil şi de mamă nu am mai întâlnit.

Mamele şi copiii lor sunt testaţi periodic în speranţa că rezultatele vor ieşii într-un final negative, trăiesc cu speranţa că întâlnirea cu bebeluşii lor este aproape iar viaţa va reveni la normal.

De la începutul pandemiei  şi până în prezent la maternitatea Bega din Timişoara, au ajuns 19 femei şi trei nou născuţi confirmaţi cu coronavirus. Toţi au contractat boala în maternitatea Odobescu, care la sfârşitul lunii martie s-a transformat într-un adevărat focar de infecţie. 12 mămici au fost deja vindecate şi externate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici