Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Galaţi

Dunărea a depăşit cota de inundaţie, miercuri dimineaţă, la Galaţi, iar apele au acoperit anumite suprafeţe din Şantierul Naval Damen şi o porţiune din faleza inferioară a fluviului.

65 afișări
Imaginea articolului Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Galaţi

Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Galaţi (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Miercuri dimineaţă, pe Dunăre, la Galaţi, se înregistra o cotă de 604 centimetri, cu patru centimetri peste cota de inundaţie şi un debit de 14.260 mc/s.

"Au fost inundate porţiuni pe teritoiul SC Damen Shipyards Galaţi SA (cala de montaj 18000tdw, în proporţie de 60 la sută; zona estacadei de la sectia IA; în zona danelor 1,2 si 3, nivelul Dunării este la cota superioară a cheiului de armare). De asemenea, faleza inferioară a Dunării a fost inundată pe o porţiune de aproximativ 500 de metri, în zona inundabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crângan.

Potrivit acesteia, cotele şi nivelul maxim sunt prognozate să fie atinse în 27 iunie.

În această situaţie, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi fac verificări în ceea ce priveşte aplicarea planurilor proprii de apărare întocmite de către societăţile care îşi desfăşoară activitatea în apropierea Dunării şi au fost supraînălţate digurile pe anumite porţiuni, folosindu-se saci cu nisip.

Autorităţile susţin că în prezent nu se află în pericol lucrările hidrotehnice sau operatorii riverani fluviului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici