Duşa: Spre deosebire de anii trecuţi, au fost gestionate mai bine intervenţiile la deszăpezire

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, la Brăila, că, spre deosebire de anii trecuţi, au fost gestionate mai bine intervenţiile la deszăpezire în judeţele afectate, mai ales la cel de-al doilea val de ninsori.

86 afișări
Imaginea articolului Duşa: Spre deosebire de anii trecuţi, au fost gestionate mai bine intervenţiile la deszăpezire

Duşa: Spre deosebire de anii trecuţi, au fost gestionate mai bine intervenţiile la deszăpezire (Imagine: Eliana Rădulescu/Mediafax Foto)

Ministrul Apărării a mers, vineri, în judeţul Brăila, unde a inspectat modul de intervenţie a autorităţilor locale în localităţile izolate din cauza ninsorilor, el mergând la Movila Miresei şi Scorţaru.

Duşa a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Prefecturii Brăila, că la cel de-al doilea val de ninsori şi viscol s-a acţionat mai bine, iar situaţia a fost gestionată mai bine faţă de anii trecuţi.

"Spre deosebire de anii trecuţi au fost gestionate mult mai bine deszăpezirea şi intervenţiile structurilor abilitate să intervină în astfel de situaţii, în termeni foarte scurţi. E bine că am intervenit în toate zonele cu probleme, nu au fost oameni blocaţi pe drumuri, doar cazuri izolate. La cel de-al doilea viscol s-a gestionat şi mai bine, nu au mai fost autocare şi maşini mari cu oameni nemulţumiţi, au fost dirijaţi în aşa fel încât să nu rămână înzăpeziţi", a declarat ministrul Duşa.

El a precizat că în acest judeţ mai sunt 25 de sate izolate, iar în cinci dintre ele nu s-a ajuns deloc până în acest moment.

"Estimăm că până mâine (sâmbătă -n.r.) dimineaţă deschidem toate drumurile judeţene. Dacă deschidem drumurile judeţene vom intra şi pe drumurile laterale pentru a asigura accesul în toate localităţile. În cinci sate în care nu s-a intrat deloc vom trimite elicopter", a mai spus ministrul Apărării.

Întrebat despre preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu, care s-a aflat în concediu zece zile, fiind plecat în străinătate în perioada în care în judeţ au fost probleme generate de ninsori şi viscol, Duşa a spus că acesta s-a întors în judeţ.

"Bunea Stancu e în judeţ. O să ajungă la Consiliul Judeţean. N-am ţinut evidenţa concediilor de la Consiliul Judeţean. N -am avut o discuţie cu el, mi-a zis doar că e în judeţ şi că vine la Consiliul Judeţean", a precizat Duşa.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, declara, joi, că preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), este plecat în concediu pentru zece zile, "în afara ţării", precizând că în locul acestuia el coordonează acţiunile de deszăpezire în judeţ, unde peste 40.000 de oameni erau izolaţi.

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, care a fost înzăpezit două zile în localitatea Gemenele, în timp ce judeţul era sub cod roşu şi erau izolate zeci de sate din cauza viscolului şi zăpezii, şi-a dat, vineri, demisia din funcţie, în timpul vizitei făcute în judeţ de ministrul Apărării, Mircea Duşă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici