Ecaterina Andronescu a pierdut şefia Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti, funcţie pe care o deţinea de 8 ani

Ecaterina Andronescu a piedut funcţia de preşedinte al Senatului UPB pe care o deţinea din 2012 până acum, în urma alegerilor care au avut loc vineri la Universitatea Politehnica Bucureşti.

4692 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu a pierdut şefia Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti, funcţie pe care o deţinea de 8 ani

Ecaterina Andronescu a pierdut şefia Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti, funcţie pe care o deţinea de 8 ani

Funcţia de preşedinte al Senatului UPB a fost câştigată de Tudor Prisecaru – prorector din 2016, fost secretar de stat pentru Cercetare în perioada în care actualul rector UPB, Mihnea Costoiu, era ministru delegat pentru Cercetare. 

Cunoscut ca apropiat al lui Costoiu, Prisecaru a fost decan la Mecanică şi Mecatronică, este doctor inginer cu specializarea Cazane de abur, Teoria arderii. Contractandidatul său a fost Ecaterina Andronescu, ce a ocupat funcţia de preşedinte al Senatului UPB din 2012 până acum, scrie Edupedu.ro.

Noul preşedinte al Senatului UPB, Tudor Prisecaru, a fost ales cu 77 voturi pentru mandatul 2020-2024, în timp ce Ecaterina Andronescu a obţinut doar 31 de voturi. Numărul total al senatorilor este de 124, din care au fost prezenţi la vot 117.

Vicepreşedintele Senatului UPB este în continuare Anton Hadăr, iar cancelarul Senatului este Ionuţ Mircea Petrescu.

 

Cine este Tudor Prisecaru

Tudor Prisecaru a absolvit în 1982 Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii Politehnica Bucureşti, a fost şef de echipă reparaţii la Combinatul Siderurgic Călăraşi, apoi inginer stagiar la Combinatul Siderurgic Galaţi, iar în 1990 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe inginereşti cu specializarea Cazane de abur şi Teoria arderii. A devenit asistent universitar în acelaşi an, iar 6 ani mai târziu era şef de lucrări la Catedra Echipament Termomecanic Clasic şi Nuclear.

Din 2008 este profesor invitat la Ecole de Mines de Nantes, în Franţa. În perioada 2008-2012 a fost decan al Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Mecatronică, în 2012-2015 a fost secretar de stat responsabil cu Cercetarea, din februarie 2017 este membru în Consiliul Directorilor la Institutul Internaţional de Cercetări Theodore von Karman, Belgia, iar din 2016 până acum a fost prorector pe Cercetare.

Printre lucrările tehnice la care este cosemnatar se numără şi “Cazane si turbine”, de la Editura MATRIX ROM, potrivit HotNews.ro.

În 2015, din poziţia de secretar de stat, Tudor Prisecaru propunea, pe modelul iniţiat de Ecaterina Andronescu, organizarea UEFISCDI sub forma “a două agenţii distincte”, una care să finanţeze programele de cercetare fundamentală, cealaltă să finanţeze programele de cercetare aplicativă. Contactat la acea vreme de HotNews.ro, Tudor Prisecaru a declarat ca reorganizarea unei instituţii nu înseamnă desfiinţarea formei iniţiale: “nu aveţi proprietatea termenilor limbii române, dacă spuneţi că reorganizarea în două instituţii înseamnă desfiinţare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici