Echipament nou de imunologie la Craiova. Capacitatea de testare a aparatului şi ce poate depista: “E foarte util”

  • Aparatul poate procesa 86 teste /h
  • Rezultatele testelor arată şi nivelul anticorpilor la COVID-19
  • Pe lângă testarea COVID-19, aparatul va putea fi folosit şi pentru alte teste medicale
579 afișări
Imaginea articolului Echipament nou de imunologie la Craiova. Capacitatea de testare a aparatului şi ce poate depista: “E foarte util”

Echipament nou de imunologie la Craiova. Capacitatea de testare a aparatului şi ce poate depista: “E foarte util”

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are un nou aparat cu care pot fi făcute teste pentru depistarea COVID-19. Se pot realiza 86 de teste pe oră.

Aparatul este  produs în Shenzhen, China, este acreditat de Ministerul Sănătaţii din China, spun autorităţile din Dolj. Metoda de testare făcută prin Lifotronic eCL-8000 pentru COVID-19 este inclusă în Protocolul de diagnosticare şi tratament a infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 emis de autorităţile chineze, putând procesa până la 86 de teste/oră. Rezultatul primul test este gata în 18 minute.

Pe lângă testarea COVID-19, va putea fi folosit şi pentru alte teste medicale, cum ar fi tiroidă, fertilitate, fibroze hepatice, markeri cardiaci sau metabolism. Reprezentanţii spitalului spun că rezultatele acestor teste pot arăta oferi şi date despre nivelul anticorpilor la COVID-19.

“Este un echipament foarte util. Este foarte bine că are şi foarte multe kituri care ne permit să facem această analiză pentru că în această perioadă, ştim cu toţii că există o lipsă de kituri, de reactivi, nu numai în România, în toată lumea.(...) Cel mai important este că vom şti, în rândul populaţiei, cine a făcut şi cine nu a făcut infecţia. Dacă apare vaccinarea, vom şti şi kitul de anticorpi protectori”, a declarat Teodor Sas, managerul SJU Craiova

Aparatul a fost donat, miercuri, de cea mai mare unitate de fabricare şi reparaţii de locomotive din România. Odată cu aparatul, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova au ajuns şi 3 mii de teste.

„Suntem printre cei mai mari angajatori din Craiova şi am încercta şi încercăm, pe cât posibil, să venim şi noi cu micul nostru aport ca să facem ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine”, a spus Graţian Călin, preşedintele Consiliului de Administraţie Reloc SA

În acest moment, în judeţul Dolj, capacitatea de testare pentru COVID-19 este de aproximativ 400 de teste pe zi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici