Ecluza Herăstrău a fost deschisă

Ecluza Lacului Herăstrău a fost deschisă, vineri, după 70 de ani de construire, suma investită fiind de aproape un milion de euro, iar primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a lipsit de la festivitatea de inaugurare.

12 afișări
Imaginea articolului Ecluza Herăstrău a fost deschisă

Ecluza Herăstrău a fost deschisă

Ecluza Herăstrău a fost construită între 1933-1936, însă nu a funcţionat, iar în 2006 autorităţile locale au admis repararea şi darea în folosinţă a acesteia.

Lucrările au fost finalizate în luna august, iar apoi o lună au urmat probele tehnice. Ecluza este amplasată pe malul stâng al malului Lacului Herăstrău aceasta făcând legătura cu Lacul Floreasca.

Ecluza Lacului Herăstrău va avea două funcţii cea de agrement şi va îndeplini şi funcţia de golire suplimentară a lacului către Lacul Floreasca atunci când va ploua abundent, Lacul Herăstrău putând pune în pericol o zonă din Capitală.

Investiţia a fost de aproape un milion de euro şi lucrările au fost realizate de Firma DIMAR SRL.

Anul viitor, vor funcţiona zece vapoare în total. O cursă dus-întors durează aproape o oră, vaporul parcurgând opt kilometri. Momentan, preţul unei curse este de cinci lei. Pe viitor se va scumpi, pentru că şi distanţa unei curse se va mări.

Potrivit lui Virgil Cârstea, ecluza Herăstrău chiar dacă este de zece ori mai mică decât cea de la Porţile de Fier este la fel de complexă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici