Ecologizare în Parcul Sticlăriei din Sectorul 2. Vidrele şi păsările vor fi protejate

  • Primarul Sectorului 2 al capitalei, Radu Mihaiu, a anunţat că Parcul Sticlăriei va fi curăţat de gunoaie şi de mormanele de moloz.
  • Totuşi, intervenţiile vor fi minime pentru a nu deranja fauna zonei, a mai spus edilul.
374 afișări
Imaginea articolului Ecologizare în Parcul Sticlăriei din Sectorul 2. Vidrele şi păsările vor fi protejate

Ecologizare în Parcul Sticlăriei din Sectorul 2. Vidrele şi păsările vor fi protejate

Primarul Radu Mihaiu anunţă ce planuri are cu Parcul Sticlăriei. Va fi un parc diferit, sub forma unei oaze de sălbăticie, în care copiii vor putea studia natura, spune Mihaiu.

„În parcul Sticlăriei natura e la ea acasă. Deşi se află în Sectorul 2 puţină lume ştie că aici s-a dezvoltat o oază de sălbăticie în mijlocul unui oraş aglomerat. Însă nimeni nu se bucură de acest loc fiindcă pe lângă vidre, păsări şi vegetaţia abundentă, tot aici găsim gunoaie, moloz, iar accesul este foarte anevoios (...) Parcul Sticlăriei va fi foarte diferit de orice alt parc din Sectorul 2. Va fi un loc unde ne vom putea bucura de linişte şi de habitatul existent. Un loc în care copiii vor putea studia natura şi varietatea de specii care şi-au făcut o casă din acest parc”, a anunţat Mihaiu, pe Facebook.

Ca să-şi atingă scopul, primarul Sectorului 2 va trimite în zonă mai multe echipe. Zona va fi curăţată, dar animalele din parc nu vor fi deranjate, mai spune edilul.

„Mutăm echipele în parcul Sticlăriei. Aici avem o misiune foarte dificilă - să scoatem tonele de gunoi existente fără să deranjăm habitatul natural format. Intervenţiile vor fi minime. Igienizăm parcul. Reîmprospătăm vegetaţia. Completăm aleile existente cu pietriş. Suficient cât oamenii să aibă acces, dar fără să distrugem nimic din ce s-a creat natural”, a precizat Radu Mihaiu.

Parcul Sticlăriei se află lângă fosta fabrică de sticlă din Pantelimon şi este considerat a doua deltă a oraşului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici