Edilii unui oraş din Japonia vor folosi inteligenţa artificială în administraţie

Edilii unui oraş din Japonia apelează la ChatGPT pentru a îndeplini mai multe sarcini administrative.

542 afișări
Imaginea articolului Edilii unui oraş din Japonia vor folosi inteligenţa artificială în administraţie

Edilii unui oraş din Japonia vor folosi inteligenţa artificială în administraţie

Oraşul Yokosuka, situat în prefectura Kanagawa din centrul Japoniei, a anunţat săptămâna aceasta că va începe să folosească ChatGPT pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor administrative. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe portalul administraţiei locale, toţi angajaţii vor putea folosi chatbotul pentru „a scrie texte, a verifica greşelile de ortografie şi a crea idei".

Un purtător de cuvânt al administraţiei a declarat pentru CNN că decizia privind utilizarea ChatGPT a fost luată şi din cauza crizei demografice. Se preconizează ca populaţia oraşului, de 376.171 de locuitori, va continua să scadă, iar inteligenţa artificială ar putea eficientiza unele activităţi.

Cu ChatGPT care se ocupă de sarcinile administrative de rutină, „personalul se poate concentra pe munca care poate fi făcută doar de oameni", mai scrie în comunicatul de presă. Inteligenţa artificială nu va folosi informaţii confidenţiale, precizează comunicatul care „a fost redactat de ChatGPT şi corectat de personalul nostru (personalul Primăriei n.r.)”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici