Elementul care îi ajută pe elevi şi studenţi să înveţe mai bine şi să ia note mai mari

  • Obiceiurile ne pot ajuta sau sabota în ceea ce priveşte obiectivele noastre educaţionale.
  • Iar un obicei este la îndemână pentru majoritatea elevilor şi studenţilor: ascultarea unor anumitor tipuri de muzică.
6469 afișări
Imaginea articolului Elementul care îi ajută pe elevi şi studenţi să înveţe mai bine şi să ia note mai mari
Cercetătorii americani spun că elevii şi studenţii care ascultă muzică în timp ce învaţă iau note mai mari. 
 
60% din respondenţi spun că muzica pe fundal i-a ajutat să înveţe mai uşor. Iar rezultatele cercetării arată că jumătate din cei care ascultă muzică în mod constant atunci când studiază au luat note mai mari decât ei care nu ascultă.
 
În plus, 80% din elevi spun că li se pare terapeutic să asculte muzică, în timp ce 3 din 4 consideră că muzica îi ajută să absoarbă mai uşor informaţia. 
 
Tot studiul de faţă arată că muzica clasică şi R&B sunt printre preferatele elevilor şi studenţilor pentru momentele în care învaţă. 
 
Cercetarea a fost realizată pe 2.000 de elevi americani. 
 
Elevii şi studenţii îşi pot crea un playlist sau pot alege din cele deja existente online, pe YouTube, Spotify sau aplicaţii mobile.
 
Experţii în învăţare, precum Dr. Christina Agvent de la CSU Global, spun că muzica instrumentală, sunetele din natură (ploaie, valuri, păsări etc) sunt cele mai benefice procesului de învăţare. 
 
 
 

 

Tot studiul de faţă arată că muzica clasică şi R&B sunt printre preferatele elevilor şi studenţilor pentru momentele în care învaţă. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici