Elena Udrea, în vizită la Madrid. Vicepreşedintele PDL s-a întâlnit cu preşedintele Real Madrid şi a invitat oamenii de afaceri să viziteze România

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea şi deputatul PDL William Brînză se află la Madrid, unde s-au întâlnit deja cu preşedintele grupării Real Madrid, ei urmând să aibă de asemenea întrevederi cu primarul Capitalei spaniole, Ana Botella, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţilor de români.

926 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, în vizită la Madrid. Vicepreşedintele PDL s-a întâlnit cu preşedintele Real Madrid şi a invitat oamenii de afaceri să viziteze România

Elena Udrea, în vizită la Madrid. Vicepreşedintele PDL s-a întâlnit cu preşedintele Real Madrid şi a invitat oamenii de afaceri să viziteze România (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al lui William Brânză, "preşedintele comisiei parlamentare pentu românii din afara graniţelor ţării caută soluţii pentru atragerea investitorilor spanioli în România".

"În acest sens, deputatul s-a deplasat la Madrid pentru a discuta cu Florentino Perez, preşedintele grupării Real Madrid. Din delegaţie a făcut parte şi vicepreşedintele PDL Elena Udrea. Cei doi oficiali români au subliniat potenţialul României pentru investitorii străini, dar şi faptul că ţara noastră deţine forţă de muncă încă ieftină, dar calificată", informează comunicatul citat.

Conform unui comunicat al PDL Bucureşti, preşedintele Real Madrid, Florentino Perez, i-a spus Elenei Udrea că datorită fotbalului a reuşit să cunoască mai mulţi români, cu unii dintre ei rămânând chiar prieten şi că a auzit foarte multe lucruri bune despre România şi despre schimbările produse în ultimii ani, ţara noastră fiind o locaţie foarte bună pentru investiţii.

La sfârşitul întâlnirii, Elena Udrea le-a adresat o invitaţie lui Florentino Perez şi oamenilor de afaceri spanioli de a vizita România şi de a se convinge la faţa locului de oportunităţile care există în ţara noastră. Gazdele spaniole au acceptat invitaţia preşedintelui PDL Bucureşti de a vizita România, iar Elena Udrea a fost încântată de invitaţia lui Florentino Perez de a asista alături de acesta la un meci de fotbal al lui Real Madrid, se mai arată în comunicat.

Delegaţia română se va întâlni, marţi, cu primarul oraşului Madrid, Ana Botella. Discuţiile principale se vor concentra pe obţinerea sprijinului necesar din partea actualului guvern, în vederea deblocării pieţei forţei de muncă pentru cetăţenii români, puternic afectaţi de reintroducerea restricţiilor de muncă, măsură doptată de fostul guvern spaniol în anul 2011.

"Trebuie să dezgheţăm piaţa forţei de muncă prin atragerea investitorilor cu potenţial economic, dar şi prin convingerea celor deja existenţi pe piaţa românească de a-şi extinde afacerile", a declarat William Brînză.

Alături de Elena Udrea şi William Brînză, în delegaţia de la Madrid se mai află şi Gergely Olosz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici