Eleva din Iaşi diagnosticată cu gripă porcină este internată la Spitalul de Boli Infecţioase

Eleva din Iaşi diagnosticată cu gripă gripă AH1N1 este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, în timp ce colegii de clasă ai tinerei, de la Colegiul "Gheorghe Asachi", sunt evaluaţi de către medici pentru depistarea unor eventuale simptome ale bolii.

41 afișări
Imaginea articolului Eleva din Iaşi diagnosticată cu gripă porcină este internată la Spitalul de Boli Infecţioase

Eleva din Iaşi diagnosticată cu gripă porcină este internată la Spitalul de Boli Infecţioase (Imagine: Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

Tânăra depistată cu gripă AH1N1 are 15 ani şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iaşi, ea fiind în prezent internată la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu.

Medicii epidemiologi ieşeni încearcă să stabilească condiţiile în care aceasta s-a îmbolnăvit, având în vedere că, potrivit declaraţiilor fetei, nu a fost plecată în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu vreo persoană venită din afară ţării.

"Este greu de spus în ce condiţii s-a produs îmbolnăvirea întrucât fata nu a fost plecată în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu cineva care să fi fost peste hotare. Tânăra se simte bine, însă va rămâne câteva zile internată în spital", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, cursurile la clasa în care învaţă eleva au fost suspendate timp de o săptămână.

În plus, alţi 28 de elevi de la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iaşi, colegi de clasă ai tinerei, sunt testaţi de medici pentru a se stabili dacă au sau nu simptome ale gripei. În funcţie de rezultatele acestor teste, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi şi cei ai unităţii de învăţământ vor decide dacă vor institui carantina în şcoală.

"Conducerea liceului unde a apărut cazul de gripă porcină a luat imediat măsuri. Vor fi dezinfectate spaţiile din incinta şcolii, iar cursurile la clasa unde învaţă tânăra au fost suspendate pentru o săptămână. La nivelul ISJ am dispus toate măsurile care se impun, am informat din timp toate unităţile şcolare despre pericolul gripei AH1N1. La Colegiul Gheorghe Asachi, conducerea a intervenit extrem de repede, primele măsuri fiind luate prompt", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici