Elevii britanici internaţi la Iaşi cu gripă porcină au fost externaţi

Cei opt elevi britanici internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi cu virusul gripal AH1N1 au fost externaţi vineri, în jurul orei 14.30, conducerea Aeroportului Iaşi spunând că se fac demersuri pentru introducerea unei curse charter spre Londra cu care aceştia să se întoarcă acasă.

21 afișări
Imaginea articolului Elevii britanici internaţi la Iaşi cu gripă porcină au fost externaţi

Elevii britanici internaţi la Iaşi cu gripă porcină au fost externaţi (Imagine:Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"La ora 14.30, cei opt elevi englezi au părăsit spitalul. Au plecat cu măşti la ei şi s-au urcat într-un microbuz. Ei pot ieşi din spital doar cu avizul Ministerului Sănătăţii şi cu cel al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. Cum avizele au fost obţinute, noi nu am făcut decât să respectăm o decizie", a declarat, vineri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

Ea a adăugat că au fost respectate toate măsurile epidemiologice necesare pentru transportul elevilor în condiţii de siguranţă.

"Din câte ştiu, au plecat către aeroport", a afirmat Dorobăţ.

La rândul său, directorul Grupului Şcolar "Ioan Holban", Vasile Guzganu, a declarat pentru MEDIAFAX că în cursul dimineţii ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robert Barnett, s-a deplasat la căminul şcolii, unde este cazat grupul elevilor englezi sosiţi la Iaşi.

"Dimineaţă a venit aici domnul ambasador împreună cu alte persoane din ambasadă şi ne-au spus că este posibil ca elevii să plece în cursul zilei cu avionul către Marea Britanie. S-au dus ulterior la spital să vadă situaţia cu tinerii internaţi acolo, dar de atunci nu mai ştiu nimic. Probabil că se încearcă rezolvarea ultimelor formalităţi cu privire la plecarea întregului grup. Cei 11 tineri şi cei trei profesori sunt acum în cămin", a spus Vasile Guzganu.

Comandantul interimar al Aeroportului Iaşi, Marian Vasile, a declarat presei că Ambasada Marii Britanii în România a iniţiat demersurile pentru introducerea unei curse charter Iaşi - Londra pentru ziua de vineri, cu care britanicii să se întoarcă acasă.

În total, la Iaşi au venit, săptămâna trecută, 19 elevi britanici, însoţiţi de trei profesori, pentru a participa la un proiect social. Iniţial, doi dintre elevii britanici s-au simţit rău, fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, rezultatul analizelor confirmând faptul că au gripă de tip AH1N1. Ulterior, alţi şase elevi din acelaşi grup au ajuns la spitalul din Iaşi având acelaşi virus gripal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici