Elevii îi acuză pe Ligia Deca şi Cîmpeanu de „malpraxis educaţional” şi le cer demisia

Mai multe asociaţii ale elevilor cer ministrului Sorin Cîmpeanu şi consilierei prezidenţiale, Ligia Deca, să îşi dea demisia „pentru a stopa malpraxisul educaţional pe care îl comit”.

428 afișări
Imaginea articolului Elevii îi acuză pe Ligia Deca şi Cîmpeanu de „malpraxis educaţional” şi le cer demisia

„Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov(AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETm) solicită ministrului Sorin Cîmpeanu şi consilierei prezidenţiale, Ligia Deca, să îşi dea demisia pentru a stopa malpraxisul educaţional pe care îl comit! În contextul discuţiilor cu privire la adoptarea noului buget de stat, reprezentanţii elevilor au transmis multiple solicitări pentru includerea unor fonduri pentru transportul gratuit al elevilor în bugetul de stat.
Pe surse, s-a aflat că aceste sume nu vor fi acordate, în ciuda faptului că legea prevede acest lucru de peste un an”, potrivit unui comunicat de presă.

Semnatarii amintesc faptul că lipsa acestor fonduri reprezintă un impediment pentru elevi, consiliile judeţene din ţară refuzând să asigure transportul gratuit al elevilor din această cauză.

„Elevii ajung să fie puşi în situaţii periculoase, fiind nevoiţi, din lipsa posibilităţilor materiale, să abandoneze şcoala, să absenteze de la ore, sau chiar să îşi pună în pericol integritatea corporală, recurgând la curse la ocazie. Considerăm că neasigurarea, pentru un al doilea an la rând, a acestor sume ar însemna o încălcare flagrantă a statului de drept, fiind încălcată astfel Legea Educaţiei. Atât Sorin Cîmpeanu, cât şi Ligia Deca, comit un malpraxis educaţional de neiertat, jucându-se cu vieţile elevilor, existând riscul de a se ajunge la un nou caz Caracal din vina lor”, adaugă semnatarii.

Potrivit acestora, dacă aceştia într-adevăr doresc binele elevilor, vor recurge la una din două variante: fie vor acorda sume de la bugetul de stat pentru transport, fie îşi vor da demisia, deoarece „nişte persoane atât de iresponsabile nu pot fi puse să aibă grijă de educaţia elevilor”.

Elevii cer ca Ligia Deca şi Sorin Cîmpeanu să îşi dea demisia de urgenţă.

“Este inacceptabil faptul că nişte oameni cu funcţii atât de înalte, cu atâta putere de decizie, care sunt responsabili de educaţia a sute de mii de elevi, să nu realizeze consecinţele pe care deciziile lor le au. Lipsa unor fonduri de la bugetul de stat pentru transportul elevilor nu doar că va afecta negativ
rezultatele academice ale elevilor, ci poate pune la risc elevii din punct de vedere al integrităţii lor fizice. Câţi elevi trebuie să îşi mai rişte vieţile şi să mai sufere din cauza incompetenţei politicienilor? De câte cazuri Caracal mai este nevoie ca politicienii să înveţe să respecte legea?”, transmite Ariana Dudună, preşedinte AEC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici