Emil Boc a aprins luminile de sărbători la Cluj-Napoca şi a primit o nuia de Moş Nicolae

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a aprins, miercuri seară, în ajunul Sfântului Nicolae, luminile de sărbători în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Piaţa Unirii, la care au asistat câteva sute de persoane, iar o femeie i-a dat edilului o nuia de Moş Nicolae.

307 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a aprins luminile de sărbători la Cluj-Napoca şi a primit o nuia de Moş Nicolae

Emil Boc a aprins luminile de sărbători la Cluj-Napoca şi a primit o nuia de Moş Nicolae (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a aprins, miercuri seară, în Piaţa Unirii, luminile de sărbători, fiind înconjurat de un grup de copii care au cântat cântece de iarnă pe scena special amplasată, la eveniment asistând câteva sute de persoane.

"Oferim un iluminat ornamental de sărbători atractiv, aprins în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae. Dragi copii, să fiţi la fel de cuminţi cum aţi fost până acum şi atunci Moş Nicolae va fi darnic cu voi. La anul să ne vedem la fel de sănătoşi şi bucuroşi", a spus Boc.

Boc a primit din partea unei femei o nuia de Moş Nicolae şi a spus că speră să primească şi acasă un cadou, în funcţie de cum va aprecia Moş Nicolae că s-a purtat.

Emil Boc a afirmat că în municipiul Cluj-Napoca sistemul de iluminat de sărbători este în întregime bazat pe LED-uri, ceea ce va duce la înregistrarea unei economii de 15 la sută la consumul de energie electrică.

"Iluminatul ornamental de sărbătorile de iarnă include 74 de bannere luminoase, 135 de figurine 3D pe stâlpi, opt kilometri de ţurţuri luminoşi, mai mult cu un kilometru faţă de anul trecut, 650 de metri pătraţi de perdele luminoase, 12 kilometri de şiruri luminoase, cu doi kilometri mai mult ca în 2011. Culorile predominante sunt alb-albastru, iar, în premieră, întreg sistemul de iluminat va fi pe bază de LED-uri, ceea ce a adus la înregistrarea de economii importante la consumul de energie electrică, de circa 15 la sută. De asemenea, vor fi 25 de zone cu brazi împodobiţi", a spus Boc.

Costurile totale cu iluminatul de sărbători se ridică la aproape 900.000 de lei.

Tot miercuri seară, în Piaţa Unirii s-au deschis patinoarul artificial şi târgul de Crăciun, cu căsuţe de lemn unde se vând produse tradiţionale, cârnăciori vienezi, ceai, turtă dulce şi ciocolată caldă.

După aprinderea luminilor de sărbători, în Piaţa Unirii a avut loc un concert susţinut de Ducu Bertzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici