Eroi care suferă de diverse handicapuri, într-un joc video distribuit gratuit

Un joc video a fost lansat gratuit în cinci ţări ale Uniunii Europene, de către organizaţia Handicap International, pentru a sensibiliza tinerii cu privire la persoanele cu dizabilităţi, unul dintre eroi fiind nevoit să depăşească mai multe obstacole într-un scaun cu rotile.

41 afișări
Imaginea articolului Eroi care suferă de diverse handicapuri, într-un joc video distribuit gratuit

Eroi care suferă de diverse handicapuri, într-un joc video distribuit gratuit

Jocul "Handigo the game" este disponibil în franceză, engleză şi germană şi face parte din campania de sensibilizare, destinată copiilor cu vârstele cuprinse între 10 şi 14 de ani.

El a fost dezvoltat în parteneriat cu Uniunea Europeană pentru cinci ţări: Franţa, Germania, Belgia, Luxemburg şi Regatul Unit.

"Jocul video este foarte apreciat de tineri şi ne-am gândit că ar fi un mijloc foarte bun de a sensibiliza tinerii şi de a se pune în pielea unei persoane cu handicap, fără a plonja în patetism", a explicat Sophie Couturier, purtătorul de cuvânt al ONG-ului.

Acest joc este compus din trei mini-jocuri, care ilustrează un univers manga. Personajele suferă de cele trei tipuri de handicap: locomotor, senzorial şi mental.

În primele două cazuri, "scopul este de a se deplasa în oraş şi de a găsi într-un timp limitat mascota Rochongo, singura din grup care nu suferă de niciun handicap", a explicat Cyril Gouel, realizatorul jocului de la Ubisoft.

Şi Rigoligo, o fetiţă nevăzătoare, pipăie în întuneric "având o mică rază de lumină în jurul personajului, pentru ca pe timp de zi ea să aibă un minim de repere".

"Când ea se apropie de obiectele care emit sunete, o rază de lumină se dezvăluie pentru a demonstra că un nevăzător se foloseşte de sunetele urbane pentru a se orienta în spaţiu", a spus Gouel.

În cazul lui Spidigo, care e într-un scaun cu rotile, acesta trebuie să găsească drumul printre obstacole.

Iar Memorigo care suferă de handicap mintal trebuie să găsească obiectul bun dintr-o listă care se derulează pe marginea ecranului din ce în ce mai repede.

"Vă veţi confrunta cu probleme psihice unde obiectele se pot deforma sau percepţia este alterată", a spus Gouel.

Jocul poate fi accesat gratuit de pe site-ul www.handigosolidaires.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici