Excursiile cu ghizi au dispărut în pandemie. Iată cum s-au reorientat doi tineri antreprenori ai turismului românesc

  • Cererea pentru excursii cu ghid în pandemie a scăzut cu 90%
  • O firmă care organiza excursii cu ghid avea anul trecut 10.000 de clienţi pe lună
  • Cele mai căutate erau tururile de 1-2 zile prin ţară
1362 afișări
Imaginea articolului Excursiile cu ghizi au dispărut în pandemie. Iată cum s-au reorientat doi tineri antreprenori ai turismului românesc

Excursiile cu ghizi au dispărut în pandemie. Iată cum s-au reorientat doi tineri antreprenori ai turismului românesc

Înainte de pandemie, străinii ne vizitau ţara destul de des. Ţi-o spun Paul şi Marius, care au împreună o firmă de turism şi organizează excursii cu însoţitori de grup. Au investit în afacere 170.000 de euro până acum, iar anul trecut aveau 10.000 de clienţi pe lună care voiau să viziteze Bucureştiul sau alte locaţii din România. Odată cu pandemia cererea pentru excursii cu însoţitori de grup a scăzut cu peste 90%.

Paul Stanomir, administrator firmă de turism: Undeva în 2016-2017 mi-am dat seama de potenţialul turistic al ţării. Aşa a apărut ideea de tourinromânia.com care promovează România. A aduce turişti în ţară este un beneficiu direct pentru populaţia locală. Oamenii nu mai vor să mai călătorească, de frică. Nu neapărat că este virusul în sine. Cât este faptul că ajunge şi rămâne aici 14 zile în carantină.

Marius Pînzariu, însoţitor grup excursii: Am avut situaţii în care s-a dat muzica la maxim în maşină, s-a dansat, s-a ţipat. De exemplu, ultimul tur l-am început la Palatul Parlamentului, l-am continuat la Muzeul Satului, după care s-a mers în Centrul Vechi, unde s-a luat prâznul. Oferim detalii turiştilor despre arhitectură, despre ani, despre design-ul oraşului. Se vizitează Snagovul cu Mănăstirea Snagov de pe lac. Cele mai populare locaţii sunt locaţiile de pe Valea Prahovei. Cuprinde Peleş, Bran, Braşov. Încă un tur care se vinde destul de bine este cel cu Sighişoara. Am avut turişti de peste tot, inclusiv din Australia, din Noua Zeelandă, din Nepal, din Bangladesh, din India, Iran.

Cei doi au beneficiat şi de ajutorul statului în criză. Şi-au putut amâna anumite rate şi au primit granturi pentru capital de lucru. Din cifra de afaceri de 190.000 de euro de anul trecut, le-a mai rămas circa 10%. Cei doi n-au stat însă pe tuşă şi s-au reprofilat. Acum se ocupă şi de transportul de persoane.

Paul Stanomir, administrator firmă de turism: Ne-am adaptat. Am avut noroc să reuşesc să-mi pun banii deoparte şi să mă pregătesc de impact. Ne-am dat pe alt domeniu, de transporturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici