Expert cercetător la Oxford dă peste cap calculele privind apariţia vaccinului: "Aceasta este părerea mea personală şi nu este bazată doar pe banuială"

  • Sarah Gilbert, cercetător la Oxford University, în echipa de epidemiologi care lucrează la descoperirea unui vaccin anti-COVID, a vorbit pentru The Times
  • Expert în epidemiologie, aceasta a declarat că "opinia personală este că în proporţie de 80% vom avea un vaccin anti-coronavirus funcţional până în septembrie"
  • Marea Britanie, ţară din care aceasta provine, are 70.783 cazuri de coronavirus şi 8.958 decese până acum
7339 afișări
Imaginea articolului Expert cercetător la Oxford dă peste cap calculele privind apariţia vaccinului: "Aceasta este părerea mea personală şi nu este bazată doar pe banuială"

Expert cercetător la Oxford dă peste cap calculele privind apariţia vaccinului: "Aceasta este părerea mea personală şi nu este bazată doar pe banuială"

Vaccinul împotriva coronavirusului care provoacă COVID-19 ar putea fi disponibil mai devreme de 2021, crede Sarah Gilbert, expert cercetător la Oxford University, membru al echipei care lucrează la dezvoltarea unei soluţii. Opinia personală a acesteia este că "în proporţie de 80% un vaccin funcţional va fi disponibil până în septembrie".
 
Sarah Gilbert a afirmat încă de luna trecută că vaccinul ar putea fi disponibil până la finalul lui 2020. Acum, aceasta spune că optimismul său are baze reale.
 
"Cred că există o şansă ridicată ca vaccinul dezvoltat să funţioneze. Nu este doar o banuială sau o presimţire. Dacă ar fi să dau un procent, aş spune 80%, aceasta este opinia mea personală", a spus Sarah Gilbert.
 
Echipa de epidemiologi şi virusologi de la Oxford va începe testarea pe oameni a vaccinului în circa două săptămâni.
 
De asemenea, Sarah Gilbert a mai declarat că echipa de specialişti se află în contact cu guvernul britanic privind producţia vaccinului la scară largă.
 
"Nu vrem să ne trezim că avem vaccinul, dar nu avem cum să-l folosim", a mai spus ea.
 
În China şi în SUA, testarea vaccinurilor pe oameni a început deja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici