Explozie într-un apartament din Zărneşti

O explozie s-a produs, joi dimineaţă, într-un apartament al unui bloc din localitatea braşoveană Zărneşti, în urma deflagraţiei patru persoane fiind transportate la spital.

1 afișare
Imaginea articolului Explozie într-un apartament din Zărneşti

Explozie într-un apartament din Zărneşti

Potrivit ISU Braşov, explozia s-a produs într-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc, fiind sparte geamurile locuinţei şi spulberat balconul. Două persoane din apartament au fost rănite, iar alte două care locuiesc la etajul al patrulea s-au intoxicat cu fum.

Unul dintre răniţii în explozia produsă într-un apartament din Zărneşti este internat în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean Braşov, pronosticul medicilor fiind rezervat în cazul său, în timp ce alţi doi răniţi sunt într-o stare stabilă, iar al patrulea a fost externat.

Familia îşi instalase de curând centrală termică în apartament, iar joi dimineaţă, când s-a trezit, proprietarul locuinţei, Marin Ciucă, şi-a aprins o ţigară, iar în acel moment s-a produs deflagraţia.

Familia din Zărneşti, în locuinţa căreia s-a produs explozia, montase centrala termică de apartament fără să fie respectate normele legale, au stabilit reprezentanţii Distrigaz Sud.

"Echipele noastre de intervenţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă. A fost întreruptă furnizarea gazului şi a fost
sigilată coloana principală. S-au efectuat verificări în jurul blocului la conducte şi branşamente şi nu s-au descoperit scurgeri de gaze. Din primele constatări a reieşit faptul că în apartament a fost montată o centrală termică fără să fie respectate normele legale", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Viviana Zimbilschi, şeful serviciului de comunicare externă al Distrigaz Sud.

Potrivit acesteia, din documentaţia existentă la Distrigaz Sud reiese că ultima verificare a instalaţiei de gaze din apartament a fost făcută în 27 iulie. În locuiţă exista un aragaz montat conform standardelor şi nu au fost depistate nereguli la instalaţia interioară de utilizare.

"Centrala termică găsită la faţa locului a fost montată ulterior datei de 27 iulie, fară avizul Distrigaz Sud", a adăugat Zimbilschi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici