Explozie la Nitramonia Făgăraş

Două persoane au fost date dispărute în urma unei explozii produse, marţi după-amiază, la secţia de explozibili civili a combinatului Nitramonia Făgăraş.

286 afișări
Imaginea articolului Explozie la Nitramonia Făgăraş

Explozie la Nitramonia Făgăraş (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din rândul echipei care anchetează acest caz, cei doi muncitori daţi dispăruţi în urma exploziei nu mai sunt în viaţă, ei fiind pulverizaţi de suflul deflagraţiei. În zona deflagraţiei au fost găsite rămăşiţe umane răspândite pe o suprafaţă mare, au arătat sursele citate.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii instituţiilor implicate în ancheta în acest caz au evitat să se pronunţe oficial privind decesul celor doi tineri.

O explozie s-a produs, marţi, în jurul orei 12.20, la o instalaţie dezafectată de la combinatul Nitramonia Făgăraş.

Potrivit locotenent-colonelului Stelian Rechiţean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, explozia a avut loc în secţia de nitroglicerină, veche de aproximativ 40 de ani.

Aceasta este prima secţie de nitroglicerină a combinatului, care a fost dezafectată în urmă cu 30 de ani, când a fost construită o secţie mai modernă.

În locul în care s-a produs explozia s-a format un groapă adâncă de 60 de centimetri, cu o lăţime de doi metri, a mai spus şeful ISU Braşov.

În urma deflagraţiei doi muncitori au fost daţi dispăruţi, iar un al treilea a fost rănit. Acesta are arsuri şi traumatisme la faţă şi la ochi, fiind dus la spitalul din Făgăraş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, Liviu Nagy, a declarat pentru MEDIAFAX că cei trei muncitori au vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani şi sunt angajaţi ai firmei care execută lucrările de dezafectare a instalaţiilor de pe platforma combinatului.

Potrivit acestuia, cei trei tineri trebuiau să se ocupe de curăţenie în exterior, neavând dreptul să intre în secţia de nitroglicerină.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti criminalişti, un procuror, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Gărzii de Mediu, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc deflagraţia.

Ultima explozie puternică de la Nitramonia Făgăraş s-a produs în 21 septembrie 2007, la fabrica de dinamită de pe platforma combinatului, deflagraţia fiind provocată de un hoţ care a încercat să fure nişte cabluri electrice din atelierul de prelucrare a explozibililor şi care a fost rănit în urma exploziei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici