Explozie la un combinat chimic din Braşov

Doi oameni au murit în urma unei explozii care a avut loc, luni dimineaţă, la crematoriul din incinta combinatului chimic din localitatea braşoveană Victoria.

170 afișări
Imaginea articolului Explozie la un combinat chimic din Braşov

Explozie la un combinat chimic din Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

Deflagraţia produsă luni dimineaţă pe platforma fostului combinat chimic Viromet Victoria, judeţul Braşov, a produs un crater cu diametrul de 50 de metri şi o adâncime de doi metri, iar clădirea în care s-a produs explozia a fost rasă de pe faţa pământului.

Deflagraţia nu a fost urmată de un incendiu, însă a fost extrem de puternică, copacii de pe o rază de 200 de metri fiind arşi de suflul exploziei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, din primele cercetări reiese că deflagraţia s-a produs din cauza unei cantităţi prea mari de deşeuri pirotehnice introduse în crematoriu.

La faţa locului se află în continuare specialişti de la ISU Braşov, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, procurori criminalişti şi poliţişti, care încearcă să afle cauzele exacte ale producerii deflagraţiei şi dacă cei doi muncitori care se aflau la crematoriu au respectat măsurile de protecţie.

Şi prefectul judeţului Braşov, Adriana Donţu, s-a deplasat la faţa locului.

"Am venit la Victoria pentru a mă asigura că s-au luat măsuri pentru ca zona să fie protejată. Am fost asigurată că oamenii sunt în siguranţă şi că nu se va mai produce nici o altă explozie", a spus prefectul.

Cadavrele celor două victime, în vârstă de 37, respectiv 52 de ani nu au fost găsite, până la ora transmiterii acestei ştiri, specialiştii ISU descoperind doar bucăţi din trupurile lor.

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, la crematoriul de ardere a deşeurilor pirotehnice de pe platforma fostului combinatului chimic Viromet din localitatea braşoveană Victoria.

Şeful ISU Braşov, Stelian Rechiţean, a precizat că unitatea de ardere a deşeurilor pirotehnice aparţine unei societăţi private, iar în urma deflagraţiei crematoriul a fost distrus în totalitate.

"Nu a mai rămas nimic în locul crematoriului, explozia a distrus absolut tot, iar la o primă vedere nu s-au stabilit cauzele. Avem nevoie de o anchetă complexă pentru a determina cauza exploziei", a declarat Rechiţean.

Potrivit conducerii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov, crematoriul aparţine Varomex Victoria, care este o firmă privată desprinsă din fostul combinat chimic Viromet şi care se ocupă cu producerea explozibililor industriali.

În urma deflagraţiei două persoane şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre doi muncitori care lucrau în crematoriu, în vârstă de 37 şi 52 de ani, singurii aflaţi în acea zonă în momentul producerii exploziei. Potrivit conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, rămăşiţe din trupurile celor doi muncitori au fost găsite în zona crematoriului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici