Explozie urmată de incendiu, la Medgidia. Raed Arafat: Numărul persoanelor rănite a ajuns la 12

Numărul persoanelor rănite în explozia produsă, marţi seară, într-un bloc de locuinţe din Medgidia, care a fost urmată de un incendiu, a ajuns la 12, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat.

709 afișări
Imaginea articolului Explozie urmată de incendiu, la Medgidia. Raed Arafat: Numărul persoanelor rănite a ajuns la 12

Mai multe persoane, rănite în urma unei explozii urmate de un incendiu puternic, la Medgidia -2 (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că, în total, 12 persoane au fost rănite în explozia de la Medgidia.

Potrivit acestuia, cele patru persoane rănite grav în urma deflagraţiei, între care şi un copil, au fost deja transportate la Bucureşti. Astfel, copilul a fost internat la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", iar cei trei adulţi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, celelalte persoane rănite, majoritatea intoxicate cu fum, au fost transportate cu ambulanţele la spitalul din Medgidia şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Pompierii constănţeni au reuşit să stingă incendiul care a urmat exploziei după o intervenţie care a durat aproximativ două ore.

Primarul din Medgidia, Marian Iordache, a declarat corespondentului MEDIAFAX că aproximativ 20 de apartamente aflate pe scara blocului unde a avut loc explozia au fost avariate.

El a precizat că locatarii evacuaţi vor fi cazaţi într-un hotel din oraş, care aparţine Primăriei Medgidia.

După producerea deflagraţiei, alimentarea cu gaz pe scara blocului respectiv a fost oprită. Blocul are patru scări.

Miercuri, la locul producerii exploziei vor veni mai multe echipe de pompieri pentru a stabili cauzele deflagraţiei.

Explozia a avut loc marţi, în jurul orei 20.30, într-un apartament de la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe cu patru etaje situat pe bulevardul Independenţei din Medgidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri şi SMURD ale ISU Dobrogea.

Iniţial, surse medicale au declarat că, în explozia de la Medgidia, au fost rănite cel puţin opt persoane, între care şi un copil.

De asemenea, secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat declara că patru dintre victime, trei adulţi şi un copil, sunt în stare gravă şi vor fi preluate de un elicopter pentru a fi transportate la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici