Fals călugăr înarmat cu două cuţite, reţinut la sărbătoarea Sfântului Dimitrie

Un fals călugăr a fost reţinut luni seară de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB) în zona Dealului Patriarhiei, după ce poliţiştii au găsit asupra sa două cuţite de 12, respectiv 7 centimetri.

281 afișări
Imaginea articolului Fals călugăr înarmat cu două cuţite, reţinut la sărbătoarea Sfântului Dimitrie

Fals călugăr înarmat cu două cuţite, reţinut la sărbătoarea Sfântului Dimitrie (Imagine: Arhiva Meediafax Foto/AFP)

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti informează într-un comunicat remis, marţi, că prima armă albă a fost găsită asupra falsului călugăr în momentul în care acesta se prefăcea că îşi caută cartea de identitate, iar a doua în urma percheziţiei.

"La solicitarea de legitimare a poliţiştilor locali bărbatul s-a prefăcut că îşi caută cartea de identitate, moment în care, la şold, a sclipit lama unui cuţit. În acel moment, agenţii PLMB l-au imobilizat pe falsul călugăr şi au descoperit într-o teacă, ataşată la curea, o armă albă de 12 centimetri", informează PLMB.

Potrivit sursei citate, bărbatul a devenit şi mai neliniştit în momentul în care agenţii locali l-au anunţat că trebuie să fie percheziţionat, context în care au găsit un al doilea cuţit, cu lama de 7 centimetri.

Bărbatul nu a putut să ofere explicaţii clare cu privire la cele două cuţite, spunând iniţial că le foloseşte la tăiat pâine, apoi pentru a sculpta lemn.

"Falsul călugăr predica venirea sfârşitului lumii câtorva credincioşi care participau la manifestrile dedicate Sfântului Dimitrie", potrivit sursei citate.

Cazul este cercetat de poliţişti de la Secţia 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici