Familie din Craiova, atacată cu cocktailuri Molotov pentru o datorie la poker. Suma pe care încercau să o recupereze agresorii. VIDEO

Casa unei familii din Craiova a fost atacată, în noaptea de joi spre vineri, cu bombe artizanale. Două cocktailuri Molotov au fost aruncate prin geamurile locuinţei. Agresorii încercau să recupereze o datorie de 30 mii de lei de la un joc de cărţi, povestesc victimele. Poliţie face anchetă.

3120 afișări

Potrivit victimelor, problemele ar fi început în noiembrie, când un adolescent de 18 ani a mers într-un bar din Craiova, unde a fost convins de mai mulţi bărbaţi să joace poker cu ei, deşi el nu avea bani.

„Eu spun: nu joc că nu am bani. <Hai, bă, joacă, iţi dăm noi!>. M-au pus la masă, mi-au dat jetoane, am jucat cu ei .Am crezut că jucăm prieteneşte, pe jetoane .M-am jucat, am plecat, iar a doua zi mă sună că sunt dator la ei 300 milioane (n.r.-lei vechi): <să ne dai banii!>. Eu am zis că de unde să le dau bani, că ei mi-au dat jetoane. După aceea, în fiecare zi mă sunau şi mă ameninţau”, a declarat Ionuţ, adolescentul de 18 ani.

Rudele tânărului susţin că ameninţările telefonice s-au transformat în acte de violenţă.

Potrivit bunicului lui Ionuţ, în 1 decembrie, mai mulţi indivizi ar fi venit peste ei acasă şi i-ar fi ameninţat că, dacă nu le dau cei 30 de mii de lei pe care băiatul i-ar datora de la poker, vor omorî întreaga familie. Bărbatul spune că le-a explicat că nu are bani, dar că, de sărbători, părinţii adolescentului, plecaţi la muncă în străinătate, se vor întoarce şi vor plăti.

Peste câteva zile, însă, două bombe artizanale au trecut prin geamurile casei.

„În data de 1 decembrie m-am pomenit cu nişte indivizi la poartă. Foarte mulţi. Au intrat în curte, peste mine în casă, eu am ieşit la uşă şi, cunoscând pe unul din ei, l-am băgat în casă. Ei, înainte il terorizau pe nepotul meu că avea sa le dea 300 milioane şi eu nu ştiam nimic. (...) Au spus că dacă nu le dăm 300 milioane îmi omoară familia şi pe nepot. I-am întrebat: <de ce i-aţi dat atâţia bani?...Păi i-am dat jetoane să joace> ... În fine, i-am calmat şi au plecat. La ora 2.28, azi-noapte (n.r.-joi spre vineri noaptea) mi-au dat foc. Au venit cu sticle incendiare şi mi-au dat foc”, povesteşte Marian Georgescu, proprietarul casei incendiate.

Poliţia face acum cercetări în două dosare penale.

„La data de 4 decembrie politiştii au fost sesizaţi de un bărbat din Craiova cu privire la faptul că mai mulţi tineri au pătruns în curtea locuinţei acestuia şi l-au ameninţat pe nepotul său cu acte de violenţă. În acest caz, politiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de amenintare şi violare de domiciliu. De asemenea, acelaşi bărbat a depus o sesizare la poliţie cu privire la faptul că a găsit în curtea locuinţei, dar şi în interiorul acesteia, mai multe bucăţi de sticlă în jurul cărora se observau urme de ardere .În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru distrugere”, a declarant Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Cazul este anchetat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi urmează să fie preluat de un procuror.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici