“Fără excepţie!” Trump îi ameninţă cu 10 ani de închisoare pe cei care vandalizează monumentele

Donald Trump le-a ordonat forţelor de ordine să aresteze oricine persoană care vandalizează statui sau alte monumente istorice. El a spus că toţi cei care vor fi prinşi riscă 10 ani de închisoare, iar măsurile pot fi aplicate şi retroactiv.

329 afișări
Imaginea articolului “Fără excepţie!” Trump îi ameninţă cu 10 ani de închisoare pe cei care vandalizează monumentele

“Fără excepţie!” Trump îi ameninţă cu 10 ani de închisoare pe cei care vandalizează monumentele

"Am autorizat guvernul federal să aresteze pe oricine vandalizează sau distruge orice monument, statuie sau alte proprietăţi federale din Statele Unite. Fără excepţie! Veţi face până la 10 ani de închisoare, conform Legii pentru conservarea memoriei veteranilor", a scris preşedintele pe contul său de Twitter.

În urma protestelor #BlackLivesMatter, zeci de monumente asociate sclaviei sau colonizării au fost vizate distruse sau vandalizate.

Un val de mitinguri a cuprins Statele Unite începând cu 25 mai, ziua în care George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, a fost ucis de un ofiţer de poliţie din Minneapolis, Minnesota.

De atunci, monumentele din epoca războiului civil sau cele asociate discriminării şi colonizării nativilor americani de către europeni au fost sparte, dărâmate, vopsite sau “împodobite” cu lanţuri, cătuşe, sfori şi alte simboluri ale sclaviei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici