Fascinaţia pentru moaşte. De ce îşi freacă românii portofelele de raclă

Racla cu mâna dreaptă a Sfântului Nicolae a fost sărutată, luni, de mii de români, la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti. Oamenii au frecat de raclă până şi… şerveţele de hârtie pentru şters nasul. Sociologul Dan Lungu zice că oamenii vin la biserică fiindcă nu mai au încredere în ei înşişi şi în stat.

50 afișări
Imaginea articolului Fascinaţia pentru moaşte. De ce îşi freacă românii portofelele de raclă

Fascinaţia pentru moaşte. De ce îşi freacă românii portofelele de raclă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

A plimbat întâi portofelul pe lângă racla cu moaştele Sfântului şi abia apoi s-a aplecat şi el să o sărute. Portofelul şi-l trăsese din buzunar scurt, dintr-o zvâcnire, să nu-l vadă credinciosul din spate cum se umileşte cu bani şi carduri peste mâna Sfântului.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici