Fătuloiu, implicat într-o altă tentativă de mituire în 2006

Cel care ar fi urmat să îi dea mită lui Fătuloiu în 2006, Florea Olteanu, administrator al unei societăţi agroindustriale din Vâlcea, l-ar fi acuzat pe acesta că i-ar fi cerut, prin intermediul unui intermediar, 5.000 de euro pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar.

25 afișări
Imaginea articolului Fătuloiu, implicat într-o altă tentativă de mituire în 2006

Fătuloiu, implicat într-o altă tentativă de mituire în 2006 (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Presa relata atunci despre o presupusă operaţiune de prindere în flagrant delict ratată care l-ar fi vizat pe chestorul Fătuloiu.

DNA arăta, într-un comuncat de presă din 21 februarie 2007, că în urma unei sesizări făcute de Florea Olteanu în 21 august 2006, procurorii anticorupţie au reuşit prinderea în flagrant delict a învinuitei Maria Gogoaşă, aceasta având asupra sa suma de 5.500 de euro primiţi de la denunţător.

"Din probele administrate a rezultat că banii fuseseră pretinşi cu promisiunea că va uza de presupusa influenţă asupra chestorului principal de poliţie Fătuloiu Dan Valentin, pentru ca acesta din urmă să ia măsurile necesare ca mai multe dosare penale înregistrate la IPJ Vâlcea şi Poliţia Brezoi (dosare constituite ca urmare a plângerilor formulate de denunţător) să fie soluţionate în mod corect. Din probele administrate nu a rezultat, în niciun fel implicarea chestorului principal Fătuloiu Dan Valentin la săvârşirea faptei, motiv pentru care, la data de 12.09.2006, procurorii au dispus declinarea competenţei pentru soluţionarea cauzei faţă de învinuita Gogoaşă Maria pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti", preciza atunci DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a prins în flagrant delict, vineri, pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, când încerca să-i ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT.

Chelu încerca de mai mult timp să-l mituiască pe Fătuloiu, care l-a denunţat la DNA. Acţiunea s-a soldat cu reţinerea lui Chelu, pentru audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au în lucru trei dosare în care figurează numele lui Cătălin Chelu, însă acesta nu se află încă sub învinuire. Investigaţiile se află în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi referitoare la piaţa de capital.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici