Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor: Vom ataca legea adopţiei animalelor la CJUE. Propunem programe de sterilizare în masă

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor propune sterilizarea în masă a maidanezilor, programe educaţionale în şcoli şi de responsabilizare a posesorilor de animale, pentru rezolvarea problemei câinilor fătă stăpân, intenţionând să atace la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) Legea nr. 258/2013.

462 afișări
Imaginea articolului Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor: Vom ataca legea adopţiei animalelor la CJUE. Propunem programe de sterilizare în masă

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor: Vom ataca legea adopţiei animalelor la CJUE. Propunem programe de sterilizare în masă

Legea nr. 258/2013 (pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind câinii fără stăpân) a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie şi stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi.

"Având în vedere că programul de ucidere aplicat de peste 15 în România nu a dat niciun rezultat, propunem un program de sterilizare în masă, de identificare şi adopţie a câinilor fără stăpân, dar şi programe educaţionale în şcoli şi de conştientizare pentru actualii deţinători de animale faţă de responsabilităţie pe care le au, pentru că noi considerăm aceste lucruri ca fiind singurele soluţii de rezolvare reală şi civilizată a problemei câinilor comunitari", a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA), Carmen Arsene.

Aceasta a precizat că, în paralel cu aceste programe, federaţia va înainta şi acţiuni în justiţie, pentru atacarea Legii nr. 258/2013, atât pe plan intern, cât şi extern, la CJUE şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), "pentru că se încalcă nişte drepturi ale cetăţenilor care sunt obligaţi să facă parte din acest masacru".

Alături de preşedintele FNPA, la conferinţă a fost prezentă şi prinţesa Maja von Hohenzollern, activistă pentru apărarea drepturilor animalelor, care, în 12 septembrie, a adresat judecătorilor Curţii Constituţionale, preşedintelui Traian Băsescu şi prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare de protest.

"Vă rog să stopaţi acest măcel sângeros şi furios asupra câinilor maidanezi. V-aţi împins ţara către un masacru sângeros de o dimensiune greu de înţeles, în care mii de câini fără stăpân au fost împuşcaţi, otrăviţi, omorâţi sau arşi de vii. Acesta este un motiv de consternare şi proteste internaţionale", spunea prinţesa Maja, precizând că au fost semnate petiţii de protest de către cetăţeni din alte ţări faţă de posibilitatea uciderii în masă a câinilor fără stăpân în România.

La conferinţa FNPA de marţi au mai fost prezenţi şi reprezentanţi ai Vier Photen, avocata Paula Iacob, un reprezentant al medicilor veterinari care se opun eutanasierii câinilor fără stăpân.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici