Felicitări electorale ale fostului ministru Valerian Vreme, distribuite de Poşta Română

Un număr de 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din judeţul Bacău, au fost distribuite de Poşta Română, informaţia fiind prezentă în dosarul în care fostul secretar de stat Constantin Fecioru a fost reţinut.

592 afișări
Imaginea articolului Felicitări electorale ale fostului ministru Valerian Vreme, distribuite de Poşta Română

Valerian Vreme (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În considerarea faptului că l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae să dea dispoziţii care au dus la prejudicierea Companiei Naţionale Poşta Română şi a faptului că încă menţinea în funcţiune, prin influenţa pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare arătat, Pribescu Mioara, în 21 decembrie 2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Şerban şi apoi a obţinut, având susţinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv: preluarea de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, dintr-un birou folosit de acesta din urmă (unde era depozitată provizoriu), a corespondenţei ministrului Valerian Vreme (reprezentând 14.280 de felicitări de Crăciun), destinate electorilor săi din judeţul Bacău şi predarea ei pentru a fi distribuită de către CN Poşta Română SA, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte ministrul", potrivit unor surse judiciare.

Potrivit sursei citate, Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poştei Române, avea intâlniri cu complicii săi, Constantin Ficioru şi Mărioara Pribescu, pentru a pune la punct detaliile faptelor pe care le comiteau, iar atunci când suspiciunile subalternilor n-au mai putut fi evitate a invocat autoritatea partidului şi că prin faptele sale se obţineau bani pentru acesta.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că "atunci când suspiciunile subalternilor nu au mai putut fi înlăturate Constantin Olimpiu Nicolae a invocat autoritatea partidului, faptul că prin mecanismul descris se obţineau bani «pentru partid»".

Potrivit surselor citate, care redau din documentele anchetatorilor, în acest caz "în perioada mai 2011 - martie 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea lui Pribescu Mioara şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de CNPR, fără facturare, corespondenţă a agenţilor economici prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu de 1.128.228 lei".

"Constantin Olimpiu Nicolae este cel care a stabilit când şi cât din corespondenţa prezentată era preluată direct în cartare, pentru distribuire, Pribescu Mioara şi Marius Constantin Fecioru fiind informaţi ori consultaţi cu privire la aceste împrejurări; aceştia din urmă au fost cei care decideau dacă mecanismul de fraudare continua sau nu. În două împrejurări individualizarea loturilor de corespondenţă care ar fi urmat să fie distribuite fără francare, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, a făcut-o Pribescu Mioara", mai spun sursele citate.

Fostul secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională, Marius Constantin Fecioru, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA care îl acuză de instigare la abuz în serviciu, complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Ficioru este acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la trafic de influenţă şi constituirea a unui grup infracţional organizat. În cazul acestuia, procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să decidă dacă propune unui judecător de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a acestuia.

Mandatul pe numele fostului secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională a fost emis într-un dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite de foşti angajaţi ai Poştei Române.

Marius Constantin Fecioru a venit la sediul central al DNA în jurul orei 12.30, la intrarea în sediul instituţiei el nedorind să facă declaraţii.

De asemenea, la DNA a venit şi Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei Economice a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).

Cei doi sunt implicaţi într-un dosar ce vizează fapte comise de funcţionari publici ai Poştei Române, între anii 2011- 2012, în urma cărora statul a fost prejudiciat cu aproximativ 300.000 de euro.

Mai exact, conform unor surse judiciare, în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poştei Române, la instigarea şi sub autoritatea Mioarei Pribescu şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de Poşta Română, fără facturare, corespondenţă prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu de 1.128.228 de lei.

Conform sursei citate, pentru distribuirile frauduloase, în evidenţa CNPR nu există procese verbale de predare-primire. În plus, pe lângă aceste documente, lipsesc şi volumele de trimiteri poştale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici