Fenechiu, despre trecerea Portului Constanţa la primărie: Aştept ca Mazăre să îşi ceară scuze

Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu (PNL) aşteaptă scuze de la Radu Mazăre (PSD) pe tema trecerii Portului Constanţa la primăria din oraş, în contextul în care au avut o întâlnire în care i-a spus primarului Constanţei că portul ar trebui să rămână în coordonarea Transporturilor.

956 afișări
Imaginea articolului Fenechiu, despre trecerea Portului Constanţa la primărie: Aştept ca Mazăre să îşi ceară scuze

Fenechiu, despre trecerea Portului Constanţa la primărie: Aştept ca Mazăre să îşi ceară scuze (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"Sincer, mă uit în ochii lui Radu Mazăre şi aş aştepta să îşi ceară scuze, dacă el mă respectă aşa cum îl respect şi eu, ca un om politic. Pentru că da, Radu Mazăre a venit să avem o discuţie bărbătească şi oficială despre Portul Constanţa. I-am spus că părerea mea este că Portul Constanţa, fiind de importanţă strategică, trebuie să rămână în coordonarea Ministerului Transporturilor, şi asta este părerea mea. Este o părere, nu pot avea decizie. Decizia este importantă, după părerea mea poate să fie doar la Parlamentul României, printr-o lege", a spus Fenechiu, joi, la o întâlnire cu presa.

Ministrul Transporturilor a arătat că de fiecare dată a afirmat ceea ce crede, iar din acest motiv a fost câteodată direct sau "prin spate" apostrofat sau contrazis de lideri politici sau de altă natură.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că este posibil ca Portul Constanţa să treacă de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primăriei Constanţa, aşa cum de principiu se întâmplă şi cu porturi mari din Europa, precum Rotterdam, dar când şi cum se va face transferul rămâne de discutat.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri seara că ar fi riscant pentru angajamentele României cu NATO sau Exxon ca premierul să accepte ca municipalitatea constănţeană să devină acţionar majoritar la Portul Constanţa, el afirmând că primarul Radu Mazăre "stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate prin Mamaia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici