Fetiţa al cărei cadavru a fost găsit la groapa de gunoi a oraşului Deva se născuse vie

Fetiţa nou-născută al cărei cadravru a fost găsit, luni, de o femeie la groapa de gunoi a municipiului Deva se născuse vie şi a murit în urma unei compresii craniene, au stabilit medicii legişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

142 afișări
Imaginea articolului Fetiţa al cărei cadavru a fost găsit la groapa de gunoi a oraşului Deva se născuse vie

Fetiţa al cărei cadavru a fost găsit la groapa de gunoi a oraşului Deva se născuse vie

Potrivit şefului Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, medicul legist Dan Mărculescu, fetiţa s-a născut vie.

“Fătul găsit pe rampa de gunoi a Devei este de sex feminin şi s-a născut viu. Decesul datează, după starea de putrefacţie, de aproximativ două săptămâni şi a fost cauzat de o compresie craniană (…), care poate să se fi produs în timpul unei naşteri neasistate sau poate fi un act criminal”, a spus Mărculescu.

Medicii legişti au recoltat şi probe ADN în urma cărora se va stabili dacă mama fetiţei este femeia din Simeria, aceasta fiind principalul suspect.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz şi urmează să stabiliească dacă fetiţa a murit în urma unei naşteri neasistate, caz în care mama va fi cercetată pentru ucidere din culpă, sau dacă a fost omorâtă, caz în care mama va fi cercetată pentru pruncucidere.

Luni, cadravrul în putrefacţie al unei fetiţe nou-născute a fost găsit de o femeie la groapa de gunoi a municipiului Deva, trupul bebeluşului fiind ridicat de medicii legişti pentru necropsie.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, în urmă cu două săptămâni, o femeie de 41 de ani din Simeria, mamă a şapte copii, a fost reclamată de o rudă că şi-ar fi aruncat nou-născutul, o fetiţă, la gunoi. Politiştii au început atunci o anchetă, iar mama le-a declarat că a născut acasă o fetiţă moartă şi a aruncat cadavrul la gunoi.

Anchetatorii au căutat atunci cadvrul despre care femeia a spus că l-a pus într-o pungă de culoare roşie, însă nu l-au găsit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici