Video Fiecare turist pe litoral va avea minim opt metri de plajă

Administratorii plajelor vor trebui să asigure fiecărui turist cel puţin opt metri de plajă, să le permită accesul la serviciile publice de salvare acvatică şi de prim-ajutor şi să pună la dispoziţia persoanelor cu handicap rampe de acces pe plajă.

1 afișare

Operatorul plajei va fi obligat să informeze populaţia cu privire la calitatea apei de îmbăiere şi să afişeze rezultatele în locuri vizibile şi într-un limbaj accesibil, conform unei hotărâri aprobată, miercuri, de Guvern.

Plajele vor fi autorizate pe baza unui dosar care va trebui să cuprindă informaţii privind suprafaţa utilizabilă, lungimea porţiunii de teren învecinate cu apa, localizarea celui mai apropiat punct medical, de prim-ajutor şi de salvamar, precum şi o estimare a capacităţii în număr de persoane.

Dosarul de autorizare va trebui să cuprindă şi un buletin de analiză a calităţii apei de îmbăiere, efectuat cu maxim 30 de zile înainte de începerea sezonului de îmbăiere, şi lista instituţiilor şi a persoanelor care trebuie contactate în cazul unei poluări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici