Fiica fostului poliţist Nelu Gruia, împuşcată de acesta în urmă cu o săptămână, externată

Fiica fostului şef al Biroului de Arme şi Explozibili din cadrul Poliţiei Judeţene Dolj Nelu Gruia, împuşcată de acesta în urmă cu o săptămână, a fost externată, marţi seară, din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, medicii considerând că starea ei de sănătate permite recuperarea la domiciliu.

150 afișări
Imaginea articolului Fiica fostului poliţist Nelu Gruia, împuşcată de acesta în urmă cu o săptămână, externată

Fiica fostului poliţist Nelu Gruia, împuşcată de acesta în urmă cu o săptămână, externată (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, medicul Cristina Geormăneanu, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX că Ruxandra Gruia, împuşcată de tatăl său, Nelu Gruia, a fost externată din spital, la scurt timp după ce tânăra fusese mutată de pe Clinica de Terapie Intensivă pe cea de Chirurgie Toracică.

"A fost externată aseară (marţi - n. r.), târziu. Pacienta a fost mutată luni de la Terapie Intensivă la Chirurgie Toracică, iar acest lucru nu se poate face decât după ce a fost depăşită starea critică. Starea ei de sănătate permite recuperarea la domiciliu", a declarat Cristina Geormăneanu.

Potrivit sursei citate, tânăra împuşcată de tatăl său a început în spital, încă din momentul în care era internată la Clinica de Terapie Intensivă, consilierea psihologică.

"Depinde foarte mult de persoană. S-ar putea ca această recuperare psihologică să dureze foarte mult. Nu este de neglijat faptul că ea a fost prezentă la acel eveniment", a mai spus medicul Cristina Geormăneanu.

Fostul şef al Biroului Arme de la Poliţia Judeţeană Dolj Nelu Gruia şi director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dolj şi-a împuşcat, în urmă cu o săptămână, soţia şi fiica, apoi a încercat să se sinucidă, în urma unui conflict izbucnit în familie.

Soţia lui Nelu Gruia a fost găsită decedată de către echipajele medicale venite la locuinţa familiei, iar fostul şef al Biroului Arme şi fiica acestuia, în vârstă de 24 de ani, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, fiind duşi imediat în sala de operaţii. Ulterior, Nelu Gruia a murit în sala de operaţii, în urma unui stop cardio-respirator produs ca urmare a plăgilor suferite în urma împuşcării.

Nelu Gruia a fost înmormântat, vineri, la cimitirul "Ungureni" din Craiova, alături de soţia sa, funeraliile desfăşurându-se în prezenţa a aproximativ 150 de persoane, între care poliţişti, elevi ai femeii, care era profesoară, şi colegi ai acesteia.

Raportul medico-legal preliminar arată că fostul poliţist Nelu Gruia a tras şase focuri de armă - două spre fiica sa, Ruxandra Gruia (24 ani), unul spre soţia sa, Angela Carmen Gruia (51 ani), şi trei în el.

"Au fost trase şase focuri de armă. Sunt şase focuri care şi-au atins ţinta. Pe soţia sa a omorât-o cu un singur foc de armă. Focul a fost în zona inimii", declara prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj, Claudiu Dinculescu.

Nelu Gruia era divorţat de soţia sa din luna februarie.

Într-o scrisoare lăsată pe masa din sufrageria locuinţei, fostul poliţist arată că fiica sa este vinovată de divorţ şi de situaţia conflictuală din familie.

De asemenea, el îi roagă pe apropiaţii familiei să aibă grijă de fiul său, în vârstă de 22 de ani, arătând că ar dori ca în cazul în care se va întâmpla ceva cu familia toate bunurile sale să îi rămână tânărului.

Nelu Gruia a fost angajat al Biroului Arme al Poliţiei Dolj până în ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici