Finanţarea proiectelor de cooperare România-Ucraina în domeniul culturii şi al turismului a fost amânată

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a decis amânarea finanţării proiectelor cu valoare mică din domeniul turismului şi al culturii, din cauza războiului din Ucraina.

296 afișări
Imaginea articolului Finanţarea proiectelor de cooperare România-Ucraina în domeniul culturii şi al turismului a fost amânată

Sursa foto: www.mdlpa.ro

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, fondurile alocate în program pentru finanţarea acestui domeniu vor face obiectului unui nou apel de proiecte, care va fi lansat ulterior.

Ministerul precizează că, din cauza războiului, derularea de proiecte cu valoare mică, ce vizează restaurarea monumentelor istorice, reabilitarea căilor de acces către acestea, precum şi activităţile de promovare a turismului în această zonă, nu va putea fi susţinută.

„Întrucât Ghidul solicitantului pentru proiecte cu valoare mică se află în consultare publică la www.ro-ua.net până la data de 31 august a.c., cei interesaţi să deruleze proiecte de cooperare sunt rugaţi să acceseze documentul fără a lua în calcul informaţiile care vizează Prioritatea 2 – Dezvoltare socială transfrontalieră, obiectivul specific Creşterea rolului culturii şi al turismului durabil în dezvoltarea economică, incluziunea socială şi inovarea socială”, transmite Ministerul Dezvoltării.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuţia naţională. Prin acesta pot primi finanţare proiecte care aduc beneficii comunităţilor de la frontieră, din judeţele Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Suceava şi Tulcea (România) şi din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpattya, Cernăuţi, Odesa (Ucraina). Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educaţia, turismul şi cultura, adaptarea la schimbările climatice şi managementul frontierei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici