Fiul unui procuror din Olt, condamnat pentru trafic de droguri, prins la volan existând suspiciuni că s-ar afla sub influenţa substanţelor interzise

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, condamnat pentru trafic de droguri, a fost prins la volan, în Slatina, existând suspiciuni că se afla sub influenţa drogurilor. În septembrie, el a fost implicat în două accidente, fiind suspect că s-a drogat.

1236 afișări
Imaginea articolului Fiul unui procuror din Olt, condamnat pentru trafic de droguri, prins la volan existând suspiciuni că s-ar afla sub influenţa substanţelor interzise

Fiul unui procuror din Olt, condamnat pentru trafic de droguri, prins la volan cu suspiciuni că s-ar afla sub influenţa substanţelor interzise

Surse apropiate anchetei au declarat, corespondentului Mediafax, că Noajă conducea, la sfârşitul săptămânii trecute, autoturismul în zig-zag, pe strada Vintilă Vodă din Slatina, când a fost observat de un echipaj de la Jandarmerie.

Jandarmii au solicitat intervenţia Poliţiei Rutiere, poliţiştii reuşind să blocheze maşina.

Ulterior, Ioan Bogdan Noajă a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pentru recoltarea de probe biologice, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru consum de droguri, instrumentat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO).

Totodată, în maşina acestuia au fost găsite pliculeţe cu substanţe psihotrope, acestea fiind trimise la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din Bucureşti.

În septembrie 2017, Ioan Bogdan Noajă a fost implicat într-un accident rutier, pe DN 65, în zona unui restaurant din Scorniceşti. Tânărul era însoţit de prietenul său, Vasile Pădureţu, ambii fiind suspecţi că se aflau sub influenţa substanţelor interzise, un recipient cu ”material vegetal” fiind găsit în maşină. Surse apropiate anchetei declarau atunci, pentru Mediafax, că cei doi tineri au mai fost implicaţi într-un incident, în aceeaşi noapte, la o benzinărie din Slatina, ulterior provocând o tamponare, la Potcoava.

Condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Ioan Bogdan Noajă, a scăpat de puşcărie, în urma deciziei Curţii de Apel Craiova. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, la finalul lunii iunie 2017, să-l achite pe Noajă pentru una dintre acuzaţii, condamnându-l la doar un an şi opt luni de închisoare. Cu toate acestea, tânărul nu a făcut nicio zi de închisoare deoarece, în urma deducerii pedepsei pe perioada arestului la domiciliu, între 28 noiembrie 2016 şi 17 mai 2017, instanţa a constatat ”executată în întregime pedeapsa principală aplicată în prezenta cauză”. Decizia magistraţilor craioveni a fost definitivă.

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, şi prietenul acestuia, Vasile Pădureţu, au fost trimişi în judecată, în mai 2015, de procurorii DIICOT Olt, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc şi efectuarea fără drept şi cu intenţie de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici