Florida. Uraganul Ian, cel mai periculos din 1921: milioane de oameni sunt evacuaţi

  • Milioane de locuitori din Florida au primit ordin să fugă din calea uraganului Ian, care va ajunge pe uscat miercuri.
  • Furtuna ar putea provoca o catastrofă deoarece se îndreaptă direct către o zonă foarte locuită şi expusă la inundaţii, potrivit BBC.
1695 afișări
Imaginea articolului Florida. Uraganul Ian, cel mai periculos din 1921: milioane de oameni sunt evacuaţi

Locuitorii şi autorităţile din Florida se pregătesc pentru inundaţii şi furtuni violente pe măsură ce uraganul Ian se apropie. Furtuna a lovit deja vestul Cubei şi probabil se va intensifica înainte de a ajunge în Florida.

Regiunea Tampa Bay, în care locuiesc peste trei milioane de persoane, se numără printre cele mai vulnerabile locuri din SUA la inundaţii grave. Regiunea ar putea fi lovită direct de un uragan major pentru prima dată din 1921.

„Au trecut aproximativ 100 de ani de când Tampa nu a mai fost lovită direct. Au fost pur şi simplu norocoşi pentru o lungă perioadă de timp", a declarat Erik Salna, director asociat al Centrului Internaţional de Cercetare a Uraganelor.

Înălţimea redusă a solului, creşterea nivelului mării şi o populaţie numeroasă sunt factorii care pot duce la apariţia unei catastrofe, susţine Salna. Dacă va fi lovită direct, regiunea ar putea fi „de nerecunoscut" în următoarele două zile, a spus el.

Uraganul Ian, în prezent o furtună de categoria trei, cu vânturi de până la 195 km/h, ar putea câştiga putere pe măsură ce se deplasează spre nordul Floridei, trecând peste apele calde ale Golfului Mexic.

Tampa este una dintre cele mai dens populate zone ale statului. Peste 2,5 milioane de locuitori din mai multe oraşe de coastă au început să plece. Poliţia a mers din uşă în uşă şi i-a rugat pe oameni să plece.

Primarul din Tampa Bay, Jane Castor, a declarat marţi că în oraş va fi impusă starea de asediu pentru locuitorii rămaşi. Locuitorii au cumpărat sticle de apă, au astupat ferestrele şi au mutat mobila de grădină în interior. De asemenea, şcolile şi universităţile au anulat cursurile din această săptămână.

Parcurile tematice precum Disney World, Sea World şi Busch Gardens din Tampa s-au închis, iar NASA a amânat lansarea unei rachete la Centrul Spaţial Kennedy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici