Florin Cîţu: Poziţia BOR de susţinere a campaniei de vacciare, un mesaj de responsabilitate

Poziţia Bisericii Ortodoxe Române de susţinere a campaniei de vacciare este un mesaj de responsabilitate, spune premierul Florin Cîţu.

244 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Poziţia BOR de susţinere a campaniei de vacciare, un  mesaj de responsabilitate

Florin Cîţu: Poziţia BOR de susţinere a campaniei de vacciare, un mesaj de responsabilitate

„Eu apreciez poziţia BOR de susţinere a campaniei de vaccinare ca un mesaj de responsabilitate”, spune Florin Cîţu.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, i-a criticat pe preoţii care se opun vaccinării.

„Aveam în minte un joc nefericit total de cuvinte pe care îl fac unii, declaraţi zgomotos antivaccinişti, din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic şi cel mai bun este Sfânta Împărtăşanie. Când am auzit asta să ştiţi că realmente m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtăşanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viaţa noastră, ci pentru că e comparat trupul şi sângele lui Cristos cu un vaccin. Mi se pare că aceşti oameni nu doar că se înşeală profund, dar comit, fără să îşi dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Este total nedrept să arunci în spaţiul public astfel de cuvinte, comparând un act medical cu un act prin excelenţă spiritual, amestecându-le şi trăgând concluzia tu, ca înţelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice şi că nu ai nevoie de nimic altceva. Vreau să spun prin asta că se confundă planurile cu un preţ nefiresc şi dureros. Sfera credinţei şi sfera raţiunii, deşi nu sunt în adversitate, sunt sfere diferite. Am vrut să menţionez asta pentru că mi se pare că un astfel de mesaj i-a demobilizat pe foarte mulţi oameni credincioşi, a fracturat un dialog firesc între oamenii credincioşi şi oamenii din sfera ştiinţifică. Acest conflict este fals şi închid prin a spune că acest conflict este ireductibil doar când e vorba de două credinţe încremenite”, adaugă Bănescu.

În replică, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus luni că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, este un ”laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor”, iar ”Hristos este doctorul suprem”.

„Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriţii săi. Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele”, a afirmat ÎPS Teodosie..

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici