Flutur: Guvernul, mandatat să ia o decizie privind asumarea răspunderii pe Coduri

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că membrii coaliţiei PSD-PDL au hotărât să mandateze Guvernul să ia, în şedinţa de miercuri, o decizie privind asumarea răspunderii pe Codurile juridice.

11 afișări
Imaginea articolului Flutur: Guvernul, mandatat să ia o decizie privind asumarea răspunderii pe Coduri

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Flutur a afirmat că liderii PDL şi PSD nu au discutat, luni, despre data exactă la care Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pentru adoptarea Codurilor Penal şi Civil. El nu a avansat o dată la care Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea, precizând doar că autorităţile se află încă în grafic în ceea ce priveşte adoptarea celor două Coduri.

Flutur a mai menţionat că marţi va avea loc, la Palatul Parlamentului, o dezbatere pe marginea proiectelor celor două Coduri, la care vor participa, pe lângă oficialii guvernamentali şi preşedinţii celor două subcomisii speciale, şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Surse din coaliţie declaraseră pentru MEDIAFAX că reprezentanţii celor două partide urmau să discute, în şedinţa de luni, data la care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codurile civil şi penal, nefiind exclus ca premierul Emil Boc să anunţe că, în cursul zilei de luni sau marţi, va trimite Parlamentului scrisoarea prin care cere stabilirea şedinţei de asumare.

Aceleaşi surse au mai declarat, însă, că la şedinţa de săptămâna trecută a coaliţiei, PDL şi PSD au agreat de principiu data de 9 iunie pentru acest demers.

Premierul Emil Boc a afirmat că data la care Guvernul va formula scrisoarea de asumare a răspunderii pentru adoptarea în Parlament a codurilor civil şi penal depinde de discuţiile care vor avea loc luni în Coaliţie şi că este posibil ca acest lucru chiar în săptămâna care începe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici