FORUM CNAS - MEDIAFAX - Ritli: Lipsa din unele farmacii a medicamentului pentru tiroidă, un fenomen izolat

Lipsa medicamentului pentru tiroidă din unele farmacii reprezintă un fenomen izolat, tratamentul existând pe piaţă, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a participat la Forumul Român de Sănătate, organizat de MEDIAFAX şi CNAS.

430 afișări
Imaginea articolului FORUM CNAS - MEDIAFAX - Ritli: Lipsa din unele farmacii a medicamentului pentru tiroidă, un fenomen izolat

FORUM MEDIAFAX - Ritli: Lipsa din unele farmacii a medicamentului pentru tiroidă, un fenomen izolat (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Unii pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni ale glandei tiroide care se tratează cu Euthyrox au reclamat faptul că acest produs nu se mai găseşte în farmacii de mai mult timp. Unele farmaciile şi-au epuizat stocurile, iar furnizorii întârzie să livreze tratamentele.

"Este un fenomen izolat. Poate au fost semnalate câteva cazuri izolate. Medicamentul nu lipseşte de pe piaţă şi va fi în mod sigur", a spus Ritli, răspunzând astfel unei întrebări legate de medicamente pentru tiroidă care lipsesc din unele farmacii.

Ritli a precizat că furnizorii i-au transmis că acest medicament va fi asigurat.

"Furnizorii au spus că va fi asigurat. Nu cred că este o problemă majoră la ora actuală. Este o problemă izolată şi trecătoare", a adăugat Ritli.

El a mai spus că furnizorii nu au retras medicamentul şi a precizat că, până la sfârşitul săptămânii, această problemă va fi reglementată şi în acele farmacii care au semnalat lipsa.

"Sunt medicamente de înlocuire. Nu ştiu ce altceva se găseşte pe piaţă, dar farmacistul, medicul curant trebuie să ofere alternativă dacă nu este acel medicament", a precizat ministrul Sănătaţii.

Medicamentul Euthyrox este produs de compania germană de medicamente Merck KGaA.

Forumul Român de Sănătate este organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi MEDIAFAX. La lucrările Forumului sunt abordate teme precum reforma sănătăţii - în slujba creşterii calităţii serviciilor medicale, informatizarea în sănătate - instrument de modernizare a statului, dosarul electronic de sănătate şi prescripţia electronică - proiecte naţionale, componente ale strategiei e-sănătate din România.

Alte teme vizează cardul naţional de sănătate - mijloc de îmbunătăţire a gestionării resurselor financiare prin prevenirea fraudei, precum şi măsurile pentru o mai bună funcţionare a colaborării sistemului sanitar cu furnizorii de servicii medicale şi cu asociaţiile de pacienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici