Fost director Yoozoo Games condamnat la moarte pentru otrăvirea fondatorului companiei

  • Xu Yao, fost director la Yoozoo Games, a fost condamnat la moarte pentru otrăvirea lui Lin Qi, fondatorul companiei.
  • Xu l-a otrăvit pe Lin Qi în decembrie 2020 din cauza unor dezacorduri legate de conducerea companiei.
  • Lin Qi a murit 10 zile mai târziu, iar Xu a fost arestat.
213 afișări
Imaginea articolului Fost director Yoozoo Games condamnat la moarte pentru otrăvirea fondatorului companiei

Lin Qi, fondatorul companiei Yoozoo Games

Xu, în vârstă de 43 de ani, a pus otravă în băuturi la birou între septembrie şi decembrie, vizând şi doi colegi cu care avusese, de asemenea, divergenţe. Aceştia s-au îmbolnăvit, dar şi-au revenit, potrivit Sky News.

Instanţa a declarat că acţiunile lui Xu au fost premeditate şi au "pus în pericol siguranţa publică".

"Motivul crimei a fost extrem de josnic, mijloacele crimei au fost extrem de răuvoitoare, consecinţele dăunătoare au fost extrem de grave", a motivat instanţa.

Xu are dreptul de a face apel, ceea ce ar duce la o a doua audiere, care ar fi finală. Nu se ştie dacă va face sau nu apel.

Lin a fondat Yoozoo - cunoscută şi sub numele de Youzu Interactive - în 2009 şi a devenit unul dintre cei mai bogaţi antreprenori din ţara sa natală. Se crede că avea o avere netă de aproximativ 6,8 miliarde de yuani (745 de milioane de lire sterline) când a murit, potrivit Hurun China Rich List.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici